JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pengebruk

Nordmenn har fortsatt høyt forbruk

Vi drar kortene som aldri før. Tall for kortbruk P4-nyhetene har fått fra DNB viser at forbruket i høst er fire prosent høyere enn i 2019. Tallene er justert for prisvekst.

Vi drar kortene som aldri før. Tall for kortbruk P4-nyhetene har fått fra DNB viser at forbruket i høst er fire prosent høyere enn i 2019. Tallene er justert for prisvekst.

Annika Byrde / NTB

Vi bruker fortsatt mer penger enn på samme tid i 2019, viser tall for kortbruk. Forbruket i høst er 4 prosent høyere enn i 2019.

2022102809141920221028091414

Tall for kortbruk P4-nyhetene har fått fra DNB viser at forbruket i høst er 4 prosent høyere enn i 2019. Tallene er justert for prisvekst.

I juli var kortbruken 16 prosent høyere enn samme tid i 2019, og DNB omtalte pengebruken som ellevill. Men med kraftig økende priser og en stadig høyere rente, er det nå tegn til at nordmenn kutter i pengebruken.

– Nå føler vi oss sikre på at vi har nådd et vippepunkt og at nordmenn har begynt å stramme inn, sier Ine Oftedahl, direktør for datatransformasjon i DNB til P4.

Hun understreker at kuttet skjer fra et relativt høyt nivå.

– Vi hadde nok forventet at folk ville sette på nødbremsen i noe større grad, sier Oftedahl.

Tallene viser at vi bruker omtrent like mye som før på mat og drikke, 14 prosent mindre på kategorien hjem og hobby, og 14 prosent mindre på sport og elektronikk.

Det vi fortsatt bruker mye mer penger på enn vanlig er restauranter og uteliv med henholdsvis 14 og 17 prosent mer enn for tre år siden.

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy