JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norge kan bli nødt til kutte klimautslipp saktere, mener Fellesforbundet

Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum sier at Norge kan bli nødt til å sakke farten på klimakuttene.

Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum sier at Norge kan bli nødt til å sakke farten på klimakuttene.

Tormod Ytrehus

Norge kan måtte redusere klimamålene dersom energikrisen som følge av Ukraina-krigen varer lenge, varsler Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

2022052709285620220527092855

– Det er viktig at vi utvinner olje og gass. Det er fortsatt behov for petroleum i energimiksen vi bruker. Vi skal også gjøre det i solidaritet med andre europeiske land for å gjøre dem mindre avhengig av Russland med en despotisk leder i Putin, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum til Aftenposten.

Fagforbund-leder Mette Nord gir seg ikke i «oljekrangelen»

På LO-kongressen i neste uke blir klima et stridstema. Norsk Tjenestemannslag foreslår at LO skal «jobbe for at det ikke åpnes for nye olje- og gassfelt på norsk sokkel». LO-sekretariatet innstiller på sin side på å forkaste forslaget. I stedet vil LO-ledelsen ha en uttalelse om at de ønsker fortsatt leting.

Jørn Eggum, som leder et forbund med 160.000 medlemmer blant annet innen oljeindustrien, sier at krigen i Ukraina har forsterket behovet for leting, produksjon og eksport av norsk olje og gass.

Samtidig avviser han at klima må vike for sikkerhetspolitikken.

Fagforbundet overkjøres i LO-oljekrangel

– Nei. Jeg tror vi kan kombinere begge. Men hvis konflikten skulle vedvare, kan det hende at vi må sakke farten på alle kutt i utslipp vi har sagt vi skal ta hjemme innen 2030. Årene går fort når vi skal ha så massive kutt.

(©NTB)

anders.r.christensen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy