JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Folkehjelp intensiverer innsatsen i Gaza: – Dette er en superdramatisk situasjon

KNUST: – Alle som bor i Gaza er berørt nå, sier generalekretær Henriette Kili Westhrin i Norsk Folkehjelp. Bildet viser en palestinsk kvinne som samler inn eiendelene sine fra et bombardert hus fredag 14. mai.

KNUST: – Alle som bor i Gaza er berørt nå, sier generalekretær Henriette Kili Westhrin i Norsk Folkehjelp. Bildet viser en palestinsk kvinne som samler inn eiendelene sine fra et bombardert hus fredag 14. mai.

MOHAMMED SALEM / Reuters / NTB

Norsk Folkehjelp og Fagforbundet er involvert i både humanitært og politisk arbeid i Palestina. – Jeg er imponert over at våre folk ikke trekker seg tilbake, men nå intensiverer det humanitære arbeidet, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin i Norsk Folkehjelp.

2021051412575220210514125746

marte.bjerke@fagbladet.no

Hun karakteriserer situasjonen i Gaza som ekstremt alvorlig, og mener begge parter i konflikten er villige til å skyve sivile foran seg. Alle som bor i området berøres.

– Det er det samme som skjer som har skjedd flere ganger før, at det er de sivile palestinerne som rammes. Dette er uten tvil utøst av den langvarige okkupasjonen, men begge parter i konflikten er villige til å skyve sivilbefolkningen foran seg, sier Henriette Killi Westhrin til Fagbladet.

– Det var allerede en humanitær krise

Generalsekretæren forteller at deres folk og partnere lever i konstant risiko og at mange i perioder har måttet evakuere.

– Det er ekstremt alvorlig når det brukes eksplosive våpen i så tettbygde strøk som det Gaza er. Det er helt umulig å drive det de kaller «presisjonsbombing» her. Dette er våpen som ikke er lagd for å brukes i så tettbygde strøk uten at sivile rammes, sier Killi Westhrin.

Norsk Folkehjelp har nå oppskalert arbeidet i Gaza.

– Det var allerede en humanitær krise på Gaza, nå er den intensivert. Vi har startet en ekstraordinær innsats med utdeling av mat, vann og hygieneartikler. Derfor har vi nå også en ekstraordinær nødhjelpsinnsamling. Fram til nå har vi fått inn 1,1 million kroner. Det betyr mye, sier generalsekretæren.

BEKYMRET: Henriette Killi Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

BEKYMRET: Henriette Killi Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

Presse

– Fagforbundets partnere også berørt

Fagforbundet har et tett samarbeid med Norsk Folkehjelp. Forbundet driver rettighets- og demokratiseringsarbeid i Palestina. Også dette arbeidet berøres av opptrappingen av konflikten.

– Alle som bor i Gaza er berørt nå. Dette påvirker i aller høyeste grad partnerne til Fagforbundet, sier Killi Westhrin.

Hun forteller at arbeidet til Norsk Folkehjelp og samarbeidspartnerne går langs tre akser:

– Det humanitære og nødhjelp, og så er det arbeidet med å styrke grunnleggende rettigheter og demokratisering i sivilsamfunnet. Og så å jobbe politisk for å bekjempe okkupasjonen, som vi også gjør i tett samarbeid med Fagforbundet. Alle disse tre sporene må vi jobbe langs hele tida, forteller hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy