Ny folkeavstemning i Steigen

Wikipedia.org

Den 17. januar er det duket for ny folkeavstemning i Steigen. Om politikerne vil lytte til innbyggerne gjenstår å se.

2016112413533420161124135334

ingeborg.rangul@fagbladet.no

I januar skal det kanskje altså avgjøres om Steigen og Bodø blir storkommunen Bodø. På et ekstraordinært kommunestyremøte onsdag ble det bestemt at det blir ny folkeavstemning.

I juni arrangerte kommunen en rådgivende folkeavstemning. Det ble et nei-flertall. Dette valgte kommunestyret å gå bort fra og satte i gang forhandlinger med Bodø.

Les mer: – Mener at innbyggerne ble lurt

Bruk stemmeretten!

Det er utvalget som har forhandlet med Bodø som skal være ansvarlig for planleggingen og gjennomføringen av informasjon til befolkningen og til de fire folkemøtene som skal avholdes før folkeavstemningen.

– Jeg er skeptisk til at det ikke er formannskapet som skal gjennomføre folkeavstemningen. Forhandlingsutvalget er partisk. De har gått ut og sagt at de anbefaler avtalen. Formannskapet er ikke partisk, mener hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Steigen, Rigmor Hansen.

Hansen sier hun nå jobber for at folk skal stemme.

– Uansett hva de måtte mene, må de bruke stemmeretten sin, slik at vi får et reelt valg. Deretter vil vi jobbe ut fra resultatet i januar.

Hun vil ikke si noe om hva folk bør stemme.

FØRINGER FOR RESULTATET: Rigmor Hansen, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Steigen kommune er skeptisk til at det er forhandlingsutvalget som skal stå for fire folkemøterog folkeavstemningen i januar siden de er partiske.

FØRINGER FOR RESULTATET: Rigmor Hansen, hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Steigen kommune er skeptisk til at det er forhandlingsutvalget som skal stå for fire folkemøterog folkeavstemningen i januar siden de er partiske.

Ingeborg Vigerust Rangul

Følge folket?

Da kommunestyret behandlet saken onsdag var det kun representantene fra Sp og SV som lovet å følge folkemeningen, mens Kjersti Olsen, Rødt, varslet at hun var imot kommunesammenslåing uansett og derfor vil stemme nei til det, skriver Avisa Nordland.

Flertallet i kommunestyret, Ap, Høyre, FRP, Pensjonistpartiet og Venstre, ville begrense forhåndsstemmingen til tre dager før valget. Mens ordfører Asle Schrøder fra Senterpartiet og motstander av sammenslåing, gikk inn for at det skal være mulig å forhåndsstemme fra 27. desember og fram til selve folkeavstemningen 16. januar 2017. Forslaget falt imidlertid med ni mot åtte stemmer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy