JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny lønn for ansatte i kommunale selskaper

Colourbox.com

Partene ble enig tirsdag kveld. Dermed har ansatte i kommunenes konkurranseutsatte selskaper eller virksomheter organisert som for eksempel kommunale aksjeselskap eller interkommunale selskaper, fått ny lønn.

2023051009052720230510090527

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundet har to tariffavtaler med Samfunnsbedriftene, et område som tidligere het KS bedrift. Samfunnsbedriftene er en del av KS og omfatter de delene av kommunal sektor som er konkurranseutsatt, eller organisert som for eksempel kommunale aksjeselskap eller interkommunale selskaper.

For ansatte i de kommunale e-verkene forhandler Fagforbundet sammen med EL og IT Forbundet.

Mellom 26.300 og 28.000 i lønnstillegg

Resultatet innebærer at stillinger uten særskilt krav om utdanning får et tillegg på 26.300 kroner, fagarbeiderstillinger får et tillegg på 27.000 kroner og fagarbeider med fagskole får et tillegg på 28.000 kroner.

De unormerte stillingene får en lønnsøkning på 5 prosent. Alle lønnsøkningene gjelder fra 1. mai 2023.

Garantilønnsnivåene heves med det generelle tillegget og ytterligere 5000 kroner, og det skal settes av 1,2 prosent til lokale forhandlinger med virkningstidspunkt 1. september.

Lavtlønnsprofil

– Vi er godt fornøyd med et resultat som er på linje med offentlig sektor for øvrig. Resultatet har en god lavtlønnsprofil, sier forhandlingsleder Odd-Haldgeir Larsen til Fagforbundets nettside.

– De med lavest lønn har blitt hengende etter de siste to årene. Hele Norge merker økte priser og økt rente, men det er de med lave inntekter som blir hardest rammet. Derfor var det viktig for oss å få et oppgjør med en lavtlønnsprofil i år, sier Larsen.

Samfunnsbedriftene i KS konkurrerer med privat næringsliv for å rekruttere ansatte.

– Dette er bedrifter som konkurrerer om de beste fagfolkene. Derfor er det viktig med et godt lønnsoppgjør på dette området, sier han.

Det grønne skiftet

Ifølge Odd-Haldgeir Larsen er de konkurranseutsatte KS-virksomhetene et av de områdene som er viktigst for det grønne skiftet.

– Dette er virksomheter som kommer til å ha en sentral rolle i arbeidet med å finne gode og miljøvennlige løsninger. Derfor er det viktig å ha et lønnsnivå som gjør mulig å rekruttere dyktige medareidere med den kunnskapen som trengs, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy