JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny lønn for de ansatte i Sporveien

Colourbox

– Vi ville ha en sosial profil på oppgjøret, og ut i fra det er vi fornøyd med resultatet, sier lederen for Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Ola Floberg.

2023061913175820230619131758

per.flakstad@fagbladet.no

Resultatet er 30.000 kroner i generelt tillegg til alle ansatte på lønnstrinn, mens ansatte på individuell lønn er sikret minimum 22.000 kroner. Individuelle lønnssamtaler vil bli gjennomført som vanlig.

Fornøyd

– Vi er veldig fornøyde med å få til dette i et mellomoppgjør. Det har vært tøffe forhandlinger mellom OSA og Sporveien og vi er kommet frem til en løsning som begge parter er enige om. Det har vært viktig for oss at det ble et rettferdig oppgjør med en best mulig fordeling av lønnsmassen i Sporveien, skriver Ola Floberg på nettsiden til Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA).

OSA forhandlet med assistanse fra LO Stat med arbeidsgiverforeningen Spekter.

Krevende oppgjør

Ifølge Floberg har årets oppgjør vært svært krevende. Men etter flere runder med lokale forhandlinger kom partene til enighet i Fase3-forhandlingene (sentrale forhandlinger, det vil si at LO Stat og Spekter ble koblet inn etter at partene lokalt ikke ble enige).

Siden 2021 har partene jobbet frem et utkast til lønnspolicy i Sporveien. De er enige om å fortsette dette arbeidet fram mot hovedoppgjøret i 2024 der de ser på tariffavtalens bestemmelser både kollektiv og individuell lønn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy