JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye kostholdsråd kan anbefale totalavhold fra alkohol

Nye kostholdsråd kan komme til å inneholde anbefaling om totalavhold fra alkohol.

Nye kostholdsråd kan komme til å inneholde anbefaling om totalavhold fra alkohol.

Sissel M. Rasmussen

I arbeidet med de nye nordiske kostholdsrådene har utkastet til råd om alkoholbruk blitt skjerpet betraktelig. Nå kan rådet bli at totalavhold er det beste.

2023041910075420230419100755

Utvalget som arbeider med helserådene, lener nå i retning av å anbefale avhold, skriver Nationen.

Ved forrige utkastrunde ville forskerne som arbeidet med de nye kostholdsrådene sette et anbefalt maksinntak på 20 gram alkohol per dag.

Det utgjør rundt to enheter, altså to små bokser øl om dagen.

I dette utkastet sto det også at alkoholinntak kunne ha både positive og negative sider. Et nyere utkast sier at det ikke finnes noe trygt nivå, og anbefaler å unngå eller begrense alkoholinntaket.

Generalsekretær Ragnhild Kaski i organisasjonen Av-og-til sier at man aldri bør drikke alkohol for helsens skyld, og hun er glad for at utvalget nå lener i retning å anbefale avhold fra alkohol.

– Når forskningen er så tydelig på at det ikke finnes noen trygg nedre grense når det kommer til alkohol, tenker jeg også det ville vært litt rart å lande på en annet helseråd enn null enheter.

(©NTB)

uvakt@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy