JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Også de ansatte i Oslo fikk mer enn i industrioppgjøret

Roger Dehlin (tv) og forhandlingsleder Per Egil Johansen er fornøyd med helheten i Oslo-oppgjøret.

Roger Dehlin (tv) og forhandlingsleder Per Egil Johansen er fornøyd med helheten i Oslo-oppgjøret.

Anders Greif Mathisen, Fagforbundet Oslo

LO Kommune Oslo har kommet til enighet med Oslo kommune om et resultat som gir alle ansatte minst 32 600 kroner i kronetillegg.  Også i Oslo ligger rammen på 5,4 prosent som i oppgjøret for resten av landets kommuner.

2023043020223420230510091024

per.flakstad@fagbladet.no

- Dette er et historisk høyt tillegg i et mellomoppgjør og gir en lønnsvekst for alle medlemmen vårene i Oslo kommune, uttaler en fornøyd Roger Dehlin, leder Fagforbundet Oslo. 

– Det er selvfølgelig ikke alle deler av avtalen vi er like fornøyde med, men helheten gjør at vi har kommet til enighet. Det har vært viktig for oss å sikre en solidarisk profil, og med en tydelig lavlønnsprofil er dette noe vi kan leve med, sier Dehlin videre. 

De som har lønnstrinn 36 og høyere får en økning på 6 %. Lønnsøkningen har virkningsdato fra 1. mai 2023. Til sammen utgjør dette en ramme på 5,4 %, som er høyere enn ramma for frontfaget. Her har partene blitt enige om en ramme som bidrar til å tette noe av den mindrelønnsutviklinga som kommunal sektor har opplevd de siste oppgjørene. 

Alle tilleggene er gitt fra 1. mai.

Se alle tilleggene her

Vanskelig forhandlingsklima

Vi har fått en avtale som sikrer et kronetillegg på 32 600 til alle. Jeg er fornøyd med at vi har kommet til enighet, men det har vært et vanskelig klima mellom enkelte av sammenslutningene, sier Dehlin.

Ifølge Oslo-lederen var det særlig Unio som formulerte krav om at lavlønnsprofilene i de siste oppgjørene ikke kan fortsette.

– Det har vært en uskreven regel under forhandlingene i Oslo kommune at man argumenterer for sine egne krav. I dette oppgjøret er vi forundret over at Unio har brukt betydelige ressurser på å argumentere mot LO Kommune Oslo og hva LO har godtatt i frontfagsoppgjøret.

– Vi har lenge pekt på at både staten og nærliggende kommuner konkurrerer med Oslo om høyt utdannet arbeidskraft. Med dette oppgjøret viser Oslo at de ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver, også for våre medlemmer, sier for Unio i Oslo Therese Thyness Fagerhaug.

Hun legger til at det har vært flere dårlige oppgjør for medlemmene Unio representerer de siste årene.

Fornøyd med helheten

Helheten i oppgjøret er ifølge Dehlin bra for Fagforbundets medlemmer. Han sier resultatet vil være med på å sikre kjøpekraft for alle de som er med på å holde byens skoler, sykehjem og barnehager i gang.

– Og jeg er selvsagt glad for at vi unngikk konflikt, sier Roger Dehlin. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy