JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økokrim starter ikke etterforskning av aksjesaken til Erna Solbergs mann

Erna Solberg unngår etterforskning av sin ektemanns aksjeaktiviteter.

Erna Solberg unngår etterforskning av sin ektemanns aksjeaktiviteter.

Hans Kristian Thorbjørnsen/Flickr cc

Økokrim vil ikke etterforske aksjeaktivitetene til Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes i årene hun var statsminister.

2023110310240320231103131524

Det opplyser Økokrim i en pressemelding fredag.

Økokrim-sjef Pål K. Lønseth vil kommentere beslutningen på en egen pressekonferanse klokka 12.

Sindre Finnes gjorde rundt 3.300 aksjehandler i de åtte årene Solberg var statsminister. Transaksjonene beløp seg samlet til rundt 125 millioner kroner, ifølge beregninger Dagens Næringsliv har gjort basert på dokumentasjon fra Finnes selv.

Han har hele veien avvist kategorisk at noen av handlene ble gjort på bakgrunn av innsideinformasjon eller at det knytter seg andre uregelmessigheter til dem.

Finnes har selv redegjort for aksjehandlene, mens Høyre har kommet med en tidslinje over hva Solberg skal ha visst og foretatt seg fra dag til dag i forkant av at listene ble offentliggjort.

– Ikke innsidehandel

– Det er fortsatt, så langt jeg kjenner saken og ut fra det som er rapportert i mediene, ingen indikasjoner på at noen av Finnes' aksjehandler er basert på innsideinformasjon eller andre uregelmessigheter, skrev Finnes advokat, Thomas Skjelbred, i en pressemelding i september.

– Finnes har et ønske om å bidra til at alle fakta han rår over blir kjent for de instanser som måtte undersøke saken, skrev advokaten.

Han har overfor en rekke medier uttalt at det er en fordel om Økokrim åpner etterforskning, slik at det blir stadfestes at saken ikke inneholder noe straffbart og at det er en politisk sak.

Ønsker etterforskning

I etterkant av Økokrim sin kunngjøring fredag vil advokat Thomas Skjelbred gjøre seg tilgjengelig for pressen. Sindre Finnes vil ikke være tilgjengelig for mediene, opplyser han til NTB.

– Som jeg har sagt tidligere, vil det etter mitt syn være Økokrim som har myndighet og kompetanse til å etterforske denne saken og med tilstrekkelig grad av rettssikkerhetsgarantier, skrev Skjelbred i september.

Han sa til NTB tirsdag at Økokrim verken har vært i kontakt med ham eller Sindres Finnes selv.

Solberg usikker

Høyre-leder Erna Solberg har selv uttalt at hun ikke har gitt ektemannen innsideinformasjon, men understreket at hun er usikker på om han likevel kan ha fått informasjon han ikke skulle hatt.

– Jeg tror ikke det har skjedd, men det kan jeg ikke si. Det kan ingen være hundre prosent sikker på. Men jeg vet at vi ikke har overlevert eller diskutert statsbudsjettet, satsinger for næringslivet eller enkeltsaker, sa hun til NRK.

steinar.schjetne@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy