Økte minstelønnssatser for frisørene

Eivind Olai Kristiansen

Frisørene fikk et generelt tillegg på 50 øre i timen som er inkludert i de nye minstelønnssatsene.

2020093008180920200930081808

tips@fagbladet.no

Fagforbundet og NHO ble tirsdag kveld enige om ny tariffavtale for frisørene. Resultatet i årets oppgjør gir et generelt tillegg på 50 øre i timen som er inkludert i de nye minstelønnssatsene.

Se de nye minstelønnssatsene her:

Anstendig økning

– Vi har fått en anstendig økning av minstelønnssatsene og vi har fått på plass flere nødvendige tekstlige endringer som etter vårt syn bidrar til en tydeligere tariffavtale, sier forhandlingsleder og AU-medlem i Fagforbundet, Stein Guldbrandsen til Fagforbundets nettside.

Stein Guldbrandsen og Vivian Jacobsen mener årets resultat for frisørene er et skritt mot å heve lønningene opp til et mer anstendig nivå.

Stein Guldbrandsen og Vivian Jacobsen mener årets resultat for frisørene er et skritt mot å heve lønningene opp til et mer anstendig nivå.

Magnus Langstrand, Fagforbundet

– I Fagforbundet Frisørenes Fagforening er vi relativt fornøyd med resultatet innenfor de rammene som er i år, og vi er godt fornøyd med økningen for de med lengst ansiennitet, sier leder Vivian Jacobsen.

Fagforbundets krav inn i tariffrevisjonen var blant annet økt minstelønn og tekstendringer for å gjøre tariffavtalen tydeligere og enklere å forstå for alle parter.

– Et skritt på veien

Det har vært lange og tøffe forhandlinger, men partene er fornøyd med å få til et resultat.

– Vi håper at dette er et skritt på veien mot å heve lønningene opp til et mer anstendig nivå, sier Guldbrandsen og Jacobsen og det skal både Fagforbundet sentralt og Frisørenes Fagforening jobbe hardt for.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy