JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagskolene

Ønsker flere studenter

NYTTIG FAGSKOLE: Lene Brattberg, Kirsti Forsberg og Britt Helen Kværnerud la om hjemmetjenesten i Gjøvik etter at de hadde tatt fagskolen.

NYTTIG FAGSKOLE: Lene Brattberg, Kirsti Forsberg og Britt Helen Kværnerud la om hjemmetjenesten i Gjøvik etter at de hadde tatt fagskolen.

Erik M. Sundt

Regjeringen ønsker flere studenter i helse- og sosialfag og foreslår 16 millioner til videreutdanning på fagskolene.

2016100712444020230821171436

karin.svendsen@fagbladet.no

Rektor ved Fagskolen Aldring og helse er glad for at fagskoletilbudet er nevnt i statsbudsjettet for 2017.

Litt engstelig

– Vi blir glad for lite, sier Signe B. Gjelstad. Hun var på forhånd litt engstelig for at fagskolene ikke skulle komme med i budsjettet. Grunnen var at fagskoleutdanning ikke er nevnt i Demensplan 2020.

– Det er viktig for studentene på fagskolene at myndighetene verdsetter og satser på dem, mener Gjelstad.

Fortjener å bli sett

Når fagskoleutdanningen er med i statsbudsjettet, bidrar det etter hennes mening både til å styrke statusen til yrkesfagene og til studiene ved fagskolene.

– Det fortjener våre studenter, for det er mye arbeid å gjennomføre et toårig studium på fagskolenivå, sier hun.

Hun håper også at en plass i statsbudsjettet vil legge føringer for kommunene når de kartlegger kompetansen og lager sine kompetanseplaner.

Kompetanseløft

I statsbudsjettet for 2017 foreslår regjeringen å øke bevilgningen til fagskoleutdanningen innen helse- og sosialfag med 16 millioner kroner. Til sammen foreslår de å øke bevilgningene til utdanning i sektoren med 40 millioner.

Tusen studenter

Nasjonalt kompetansesenter for aldring og helse (NKAH) og deres Fagskolen Aldring og helse er en av flere som tilbyr videreutdanning på fagskolenivå innenfor helse- og omsorgssektoren.

Fagskolene tilbyr videreutdanning til personer med fagutdanning og fem års yrkespraksis. Studiene er tilrettelagt for å kombinere jobb og studier.

Om lag 1000 fagfolk gjennomførte en NOKUT-godkjent fagskoleutdanning innen helse- og sosialfag i 2015.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy