Oppfordrer alle til å delta i streiken

MØT OPP: - Sett av to timer for framtia, forsvar vår arbeidsmiljølov, oppfordrer Johan Chr. Hammer, hovedtillitsvalgt i Kongsberg.

MØT OPP: - Sett av to timer for framtia, forsvar vår arbeidsmiljølov, oppfordrer Johan Chr. Hammer, hovedtillitsvalgt i Kongsberg.

Werner Juvik

– Ta med deg sjefen og møt opp på Nytorget på vestsida i Kongsberg. Ikke la arbeidersgivers snubletråder hindre deg. Sett av to timer for framtida. Denne streiken er viktig for alle ansatte, sier hovedtillitsvalgt Johan Chr. Hammer.

2015012112000020150123132931

Det er to timer for framtida

Johan Chr. Hammer om den politiske streiken 28. januar

titti.brun@fagforbundet.no

Hammer oppfordrer alle medlemmer til å møte opp onsdag 28. januar. Han påpeker at forslag til endringer er alvorlige brudd på formålet med arbeidsmiljøloven.

– Den loven er vår, den beskytter alle arbeidstakere. Det er farlig å svekke den. Jeg er redd dette bare er en begynnelse. Vi må stoppe det nå.

Søndagsjobbing

– Å åpne for flere 13 timers vakter og pliktig jobb søndag etter søndag kan på sikt påvirke alles hverdag. Våre medlemmer i helsesektoren rammes hardt av omleggingen. Men også ansatte i barnehager kan få tøffe døgn. Vi har allerede kveldsåpne barnehager. Vi vil ikke ha en arbeidsdag der overtid ikke blir ekstra betalt.

Truer lokalavtalen

Hammer er spesielt bekymret for at den lokale turnus avtalen i Kongsberg skal skvises.

– I vår lokale avtale har vi med punkter både om fast bemanning og antall helgevakter. Disse er viktige for å kunne drive et godt helsevesen og gi ansatte en arbeidsdag som gir rom for familieliv.

Støtte unge

Han håper folk strømmer til Nytorget der selve arrangementet starter omkring halv tre. Folk må få tiden fra streikestart klokka to til å komme seg fra arbeidsplassen til torget.

– Ta med både sjefer og ungdommer. Vi streiker mot økt bruk av midlertidige ansettelser. Det er allerede mange nok som har en uforutsigbar hverdag. Vi vil ikke at enda flere unge skal gå i midlertidige ansettelser år etter år. Da får de ikke lån til å starte et hjem.

To timer for framtia

– Vi tillitsvalgte merker at KS har instruert kommunene til å lage snubletråder for streiken. Blant annet har de best folk melde fra om to timers lønnstrekk allerede nå. Det går jo ikke. Streiken er lovlig og en viktig rettighet som alle samfunnsborgere må bruke. Det er to timer for framtia. Det er ikke lett å forstå hvor alvorlige ringvirkningene av disse forslagene er, men en lovendring vil få store konsekvenser for samfunnet, påpeker Hammer.

Streik 28.01 kl 14-16

Alle medlemmer av LO, Unio og YS kan delta i den politiske streiken. Det gjelder selv om det ikke er planlagt noen egen samling der man jobber eller bor.

Tillitsvalgte oppfordres til

– å varsle egen arbeidsgiver så snart som mulig om at de vil delta i aksjonen, slik at virksomhetene får tid til å innrette seg.

– å finne gode løsninger som sikrer at flest mulig kan delta i streiken.

– å lage samlinger på eller ved arbeidsplassen hvis det ikke er mulig å komme seg til en fellesmarkering.

Les også: Forsvar arbeidsmiljøloven med selfies

Les også: - Jeg har alltid gledet meg til å gå på jobb, men jeg begynte å grue meg til langvaktene

LO-lederen: - Send forslaget tilbake

Dette dreier streiken seg om: I dag åpner han for lengre arbeidsdager

På nettstedet Mitt arbeidsliv kan du se hvor det skal være streikemarkeringer rundt om i landet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy