JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo: Disse får sende barna i barnehage og skole i påsken

Colourbox

Oslo kommune sørger for barn med foreldre i samfunnskritiske jobber også i påsken. Tilbudet går også til barn i sårbare familier.

2020040309172620200403091722

Selv om skoler og barnehager normalt er stengt i påskedagene, fortsetter Oslo kommune med et tilbud for barn under 12 år hele påsken gjennom.

Rundt 1200 barnehagebarn og 600 skoleelever har brukt tilbudet så langt. Det gjelder for det meste barn av foreldre med såkalt samfunnskritiske funksjoner, som helsepersonell og politi.

Krever særskilt koronaforsikring for helsepersonell

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), er bekymret for at det ikke omfatter flere barn fra sårbare familier.

– Selv om vi har åpnet opp for at flere kan få være på skolen eller i barnehagen, er det likevel veldig mange barn vi ikke får til å møte, så dette er krevende.

Du kan bli pålagt ferie mens du er permittert

Thorkildsen takker samtidig alle som prøver å hjelpe.

– Vi har mange lærere, sosiallærere, assistenter og barnehagepedagoger som følger opp barn de er bekymret for, samtidig som de også skal ivareta alle de andre – kanskje i kombinasjon med hjemmeskole for sine egne barn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy