JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo sier opp avtaler med kommersielle barnevernsaktører

I 2019 inngikk byrådet i Oslo en samarbeidserklæring med fagbevegelsen om å fase ut bruken av kommersielle aktører i barnevernet. Nå er arbeidet i gang, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV). (Arkivfoto)

I 2019 inngikk byrådet i Oslo en samarbeidserklæring med fagbevegelsen om å fase ut bruken av kommersielle aktører i barnevernet. Nå er arbeidet i gang, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV). (Arkivfoto)

Ole Palmstrøm

Onsdag avviklet Oslo kommune sine avtaler med kommersielle barnevernsaktører. Nå vil byrådet at kommunen skal ta over tilbudet, med hjelp av ideelle aktører.

2021070109341420210701093412

– Dette er første ledd i en veldig stor omstilling av barnevernet i Oslo, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for oppvekst og kunnskap, til Klassekampen.

I dag er 45 av de 153 plassene på barnevernsinstitusjoner i Oslo drevet av kommersielle aktører. Disse vil fortsette selv om kommunens rammeavtaler ikke fornyes. I tillegg kan bydelene fortsatt kjøpe institusjonsplass hos private.

– Foreløpig har vi ikke sagt at bydelene ikke får lov til å basere seg på kjøp av kommersielle. Det er fordi vi ikke har bygd opp det institusjonstilbudet vi ser det er behov for, sier hun.

– Alt er forsinket. Det var ingen som så for seg at vi skulle få en koronakrise som skulle ta opp all vår kapasitet i over ett år. Alt er havnet bakpå, sammenlignet med hvor vi skulle vært, sier Thorkildsen.

Byråden sier et barnevernstilbud uten kommersielle institusjoner skal være på plass innen 2023. Prisen er foreløpig 50–60 millioner kroner. Men Thorkildsen understreker at det er et foreløpig anslag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy