Oslo søker ny direktør til skandalerammet renovasjonsetat

SKANDALE FULGTE SKANDALE: Veirneo-ansatte jobbet opptil 90 timer på ei uke for å komme ajour med søpla i Oslo. Til slutt var Veireno konkurs, og direktøren for renovasjonsetaten måtte gå. Nå søker Oslo etter ny direktør.

SKANDALE FULGTE SKANDALE: Veirneo-ansatte jobbet opptil 90 timer på ei uke for å komme ajour med søpla i Oslo. Til slutt var Veireno konkurs, og direktøren for renovasjonsetaten måtte gå. Nå søker Oslo etter ny direktør.

Werner Juvik

Tidligere renovasjonsdirektør i Oslo ble fjernet etter Veireno-kaoset. Nå vil kommunen ha en ny direktør.

2017081012571320170810130816

ola.tommeras@fagbladet.no

Oslo søker på finn.no og andre stilling ledig-sider etter ny direktør til den skandalerammede renovasjonsetaten.

Arild Sundberg reddet etaten i februar etter at byråd Lan Marie Nguyen Berg sendte direktør Pål Sommernes ut av direktørkontoret. Det skjedde samtidig som Rødt varslet mistillit mot byråden.

• Fagbladet omtalte Veireno-kontrakten året før oppstart: Nykommer dundrer inn i avfallsbransjen.

– Vi omplasserer direktøren for å gjenopprette tilliten til avfallsinnhentingen hos innbyggerne i Oslo, uttale Nguyen Berg, da hun sørget for å få ny direktør til etaten. Sundberg er en av kommunens tyngste og mest erfarne ledere. Da Sommernes gikk av etter tidenes mest kritiserte anbud, forlot Sundberg jobben som kommunaldirektør i Byrådsavdelingen for finans, for å ta fatt på oppdraget å etablere renovasjon i regi av kommunen selv.

• Avtalen med Veireno burde aldri vært inngått.

Nå skal Oslo kommune ansette ny direktør for etaten. Den som får jobben overtar ledelsen av landets største kommunale renovasjonstjeneste. Alle ansatte i Veireno ble virkomhetsoverdratt til Oslo kommune da det private selskapet gikk konkurs. Antallet renovatører telte hele 170 i februar måned. De nye såkalte optimaliserte rutene, samt to-skiftsordning, viste seg å være mannskapskrevende.

Søknadsfrist for dem som ønsker å ta fatt på direktørjobben, er 1. september.

• Anna hoppet av studiene for å kjøre søppel i Oslo

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy