Oslo stopper private vaktmestertjenester

TAR TILBAKE: Inga Marte Thorkildsenhar tro på at skolene må ha vaktmestrene som del av eget lag.

TAR TILBAKE: Inga Marte Thorkildsenhar tro på at skolene må ha vaktmestrene som del av eget lag.

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg

Byrådet i Oslo avslutter ordningen med å sette ut vaktmesterne ved skolene til private.

2018012309503020180123095535

tips@fagbladet.no

– En fast vaktmester er viktig personell, alle skoler fortjener å ha det. En vaktmester må kunne sin skole og kjenne detaljene, sier Imbran Zenuni til Klassekampen.

Zenuni er vaktmester ved Godlia skole i Oslo, en jobb han har hatt i fem år og som han stortrives i. Han får støtte av den ferske byråden for oppvekst og kunnskap – Inga Marte Thorkildsen. Hun har tro på at skolene må ha vaktmestrene som del av eget lag.

En fjerdedel av skolene i Oslo har i dag vaktmestre fra det private selskapet Neas Teknisk Drift. Avtalen avsluttes i slutten av april, også dette ifølge Klassekampen.

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo Inga Marte Thorkildsen (SV) understreker overfor venstresidas dagsavis at endringen ikke skyldes misnøye med Neas.

– Det finnes mange flinke vaktmestre i Neas. Det er organiseringen som betyr noe.

– Hvorfor gjør dere denne endringen?

– For det første er det en forenkling. Gjennom å ha en fast vaktmester slipper skolene å skrive i detalj alt som skal utføres i en kontrakt. For det andre kan vi bruke vaktmestrene som en ressurs i skolen, slik at de blir en del av laget. For det tredje bygger vi kompetanse gjennom tilstedeværelse, sier Thorkildsen.

Skolevaktmestre

• I 2014 besluttet daværende byråd for kunnskap og utdanning i Oslo Anniken Hauglie (H) å omorganisere vaktmestertjenesten ved skolene i Oslo.

• Undervisningsbygg tok over vaktmestertjenesten ved nye skoler og rehabiliterte skoler. Vaktmestre ansatt ved skolene fortsatte i jobb til de sluttet i jobben. Over tid skulle tjenesten settes ut til private.

• Oslo inngikk kontrakt med Neas Teknisk Drift, som i dag har ansvar for vaktmester­tjenestene ved om lag en firedel av skolene. Denne avtalen har byrådet i Oslo nå besluttet å ikke videreføre.

(Kilde: klassekampen.no)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy