JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo stopper private vaktmestertjenester

TAR TILBAKE: Inga Marte Thorkildsenhar tro på at skolene må ha vaktmestrene som del av eget lag.

TAR TILBAKE: Inga Marte Thorkildsenhar tro på at skolene må ha vaktmestrene som del av eget lag.

FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg

Byrådet i Oslo avslutter ordningen med å sette ut vaktmesterne ved skolene til private.

2018012309503020230821171436

tips@fagbladet.no

– En fast vaktmester er viktig personell, alle skoler fortjener å ha det. En vaktmester må kunne sin skole og kjenne detaljene, sier Imbran Zenuni til Klassekampen.

Zenuni er vaktmester ved Godlia skole i Oslo, en jobb han har hatt i fem år og som han stortrives i. Han får støtte av den ferske byråden for oppvekst og kunnskap – Inga Marte Thorkildsen. Hun har tro på at skolene må ha vaktmestrene som del av eget lag.

En fjerdedel av skolene i Oslo har i dag vaktmestre fra det private selskapet Neas Teknisk Drift. Avtalen avsluttes i slutten av april, også dette ifølge Klassekampen.

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo Inga Marte Thorkildsen (SV) understreker overfor venstresidas dagsavis at endringen ikke skyldes misnøye med Neas.

– Det finnes mange flinke vaktmestre i Neas. Det er organiseringen som betyr noe.

– Hvorfor gjør dere denne endringen?

– For det første er det en forenkling. Gjennom å ha en fast vaktmester slipper skolene å skrive i detalj alt som skal utføres i en kontrakt. For det andre kan vi bruke vaktmestrene som en ressurs i skolen, slik at de blir en del av laget. For det tredje bygger vi kompetanse gjennom tilstedeværelse, sier Thorkildsen.

Skolevaktmestre

• I 2014 besluttet daværende byråd for kunnskap og utdanning i Oslo Anniken Hauglie (H) å omorganisere vaktmestertjenesten ved skolene i Oslo.

• Undervisningsbygg tok over vaktmestertjenesten ved nye skoler og rehabiliterte skoler. Vaktmestre ansatt ved skolene fortsatte i jobb til de sluttet i jobben. Over tid skulle tjenesten settes ut til private.

• Oslo inngikk kontrakt med Neas Teknisk Drift, som i dag har ansvar for vaktmester­tjenestene ved om lag en firedel av skolene. Denne avtalen har byrådet i Oslo nå besluttet å ikke videreføre.

(Kilde: klassekampen.no)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy