Oslo-oppgjøret i mål

Monica Schanche

I Oslo kommune får Fagforbundets medlemmer en lønnsøkning på 1,7 prosent, eller minumum 6500 kroner.

2015043012000020150430180706

per.flakstad@fagbladet.no simen.grimsrud@fagbladet.no

Oslo kommune er et eget tariffområde, og der har partene forhandlet siden 24. april. Like før klokka 18, seks timer før fristen, ble partene enige. Oppgjøret sørger for at Fagforbundets medlemmer i Oslo kommune får 1,7 prosent i lønnsøkning, eller minimum 6500 kroner.

– Det var viktig for oss å få sentrale tillegg, og unngå lokale forhandlinger. Dette har vi oppnådd, sier Mari Sanden, leder av Fagforbundet i Oslo.

Kommuneansattes Hovedsammenslutning (KAH), som Fagorbundet er en del av, krevde et sentralt oppgjør, uten lokal pott i bydeler og andre virksomheter. Det ble altså både et prosenttillegg og et kronetillegg til de som tjener minst fra før.

– Vi skulle gjerne hatt alt som kronebeløp, men det er mange parter med i forhandlingene. Vi er fornøyd med at de med lavest lønn får en prosentvis høyere lønnsøkning, sier Sanden, som er glad for at partene kom fram til et forhandlingsresultat og slapp mekling.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy