JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

På hennes avdeling jobber ingen ufrivillig deltid. Nå deler Årets arbeidsgiver hemmeligheten

– Hjelpepleierne har arbeidsoppgaver langt ut over det som tradisjonelt har blitt betraktet som en del av hjelpepleieryrket, sier Ann Harriet Konradsen.

– Hjelpepleierne har arbeidsoppgaver langt ut over det som tradisjonelt har blitt betraktet som en del av hjelpepleieryrket, sier Ann Harriet Konradsen.

Frøydis Falch Urbye

Hvordan ble Ann Harriet Konradsen så populær blant egne ansatte? Nå deler hun hemmeligheten bak prisen med Fagbladets lesere.

2020030609461320200306120336

frf@fagbladet.no

Det var på Sykehuskonferansen i Stavanger at Konradsen mottok hun den gjeve prisen for Årets Arbeidsgiver.

Det var de ansatte på avdeling for urologi, endokrin og plastikk-kirurgi ved Universitetsykehuset i Nord-Norge, avdeling Tromsø, som tipset ledelsen i Fagforbundet om den populære avdelingslederen da prisen ble utlyst.

Fronter faget

Under utdelingen trakk forbundsleder Mette Nord frem at Konradsen har jobbet aktivt med å forbedre arbeidsmiljøet. Hun har satset på effektivitet gjennom medinnflytelse fra ansatte og kompetanseheving, samt at hun er en synlig leder som fronter avdelingen sin og faget sitt på en god måte.

Ingen ufrivillig deltid

Konradsen selv mener det særlig er to ting de ansatte på avdelingen er svært fornøyde med: Stillingsprosenter og jobbglidning mellom profesjonene.

– Hos oss er det ingen som jobber ufrivillig deltid. De tre eller fire som har en deltidsstilling hos oss gjør det fordi de ønsker å jobbe på en annen avdeling i tillegg, sier hun til Fagbladet.

– Dette er en kvinnepolitisk sak. Ingen kan leve av en 50 prosent stilling. Det handler om en grunnleggende respekt for arbeidstakerne. I tillegg skaper heltid kontinuitet, påpeker Konradsen.

Alle har «hinkehelg»

Til gjengjeld har de ansatte en såkalt hinkehelg i arbeidsplanen sin. Det betyr at de i fire helger i året må jobbe enten en lørdag eller en søndag.

– Det er ikke like populært hos alle, men det er det som skal til for at turnusen skal gå opp når alle jobber fulltid, forklarer hun.

Hjelpepleierne får tillit

Konradsens andre kampsak er å minske det hun betegner som en tradisjonell holdning til hvilke arbeidsoppgaver som tilhører de ulike yrkesgruppene.

– Vi skal ikke være fastlåst i de ulike profesjonene. Det er sykepleiere som tar seg av medikamentene, men hjelpepleierne har arbeidsoppgaver langt ut over det som tradisjonelt har blitt betraktet som en del av hjelpepleieryrket. Hos oss skifter de på mindre sår, setter inn og fjerner dren og setter blærekateter. Sånn har vi hatt det i flere år og det er derfor folk trives hos oss, sier hun, og understreker at ansatte selvsagt får opplæring i de oppgavene de blir satt til.

– Når de ansatte har det bra på arbeidsplassen, klarer de å levere et godt tilbud til pasientene. Til syvende og sist er det det som teller, legger Konradsen til.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy