Pause i pensjonsforhandlingene i ideelle organisasjoner

PAUSE NÅ: Forbundssekretær Tove Helvik i Norsk Tjenestemannslag forteller om tøffe forhandlinger om pensjon. Dette bildet er tatt under forhandlinger i 2013.

PAUSE NÅ: Forbundssekretær Tove Helvik i Norsk Tjenestemannslag forteller om tøffe forhandlinger om pensjon. Dette bildet er tatt under forhandlinger i 2013.

Kristian Brustad

Forhandlingene i HUK-området tar nå en pause på en til to uker.

2016082612350020160829133328

anne.siri.rena@lomedia.no

37 ulike organisasjoner innenfor det såkalte HUK-området – helse, utdanning, kultur og frivillighet – forhandler med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. Fagforbundet har i overkant av 3500 medlemmer innenfor disse avtaleområdene.

Forhandlingsfristen var natt til fredag, men klokka 07.00 fredag morgen bestemte partene seg for å ta en utvidet pause på en til to uker.

– Dette kunne like godt ha resultert i brudd og ført oss over til mekling, men vi ønsker å prøve en ny runde med forhandlinger, forteller forbundssekretær Tove Helvik i Norsk Tjenestemannslag (NTL).

Pensjon er er viktig spørsmål i årets forhandlinger. I tillegg til LO forhandler YS, Akademikerne, Unio og Lederne med Virke.

NTL forhandler for ansatte ved museer, som Teknisk museum i Oslo, barnehager særlig knyttet til studentsamskipnader, folkehøgskoler, Raftostiftelsen og Kirkens Bymisjon, blant andre. Tove Helvik har hatt ansvaret for Virke-/HUK-området i NTL siden 2011.

Fra LOs side forhandler Skolenes landsforbund, Musikernes fellesorganisasjon, Fellesorganisasjonen og Fagforbundet, i tillegg til Norsk Tjenestemannslag.

Nå kan det altså ta både en og to uker før de møter de andre hovedsammenslutningene ved forhandlingsbordet igjen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy