Pensjonistene får se slippen sin likevel

DET NYTTER: Det nytter å engasjere seg, sier Jan Davidsen etter at Stortinget har vedtatt at de pensjonistene som ønsker det vil få pensjonsslippen sin i posten.

DET NYTTER: Det nytter å engasjere seg, sier Jan Davidsen etter at Stortinget har vedtatt at de pensjonistene som ønsker det vil få pensjonsslippen sin i posten.

Per Flakstad

– Stortingets vedtak om å la pensjonister som ønsker det få slippen i postkassen fra 1. juli 2018 er en seier for fornuften og for det folkelige engasjementet. Dette er en arbeidsseier som viser at det nytter å engasjere seg, sier Jan Davidsen som er leder i Pensjonistforbundet.

2017113014495720171130144957

tips@fagbladet.no

– Det folkelige engasjementet i denne saken har vært formidabelt. Og det har vi trengt. For regjeringen har ikke vært villig til å lytte. Jeg ønsker å takke alle de som har bidratt. I arbeidet med denne saken ser vi hvor viktig det er å ha en sterk organisasjon i ryggen, sier Davidsen.

Over 30.000 personer signerte på oppropet om å få «slippen» tilbake.

De som ønsker får slippen i posten

Pensjonistforbundet mener at hovedregelen må være at utbetalingsmeldingen er digital, men at de som ønsker meldingen på papir skal få det hver måned.

I dag skulle Stortinget behandle et representantforslag fra Senterpartiet om å få «slippen» tilbake. Både Ap og SV støttet Sp, men KrF som i valgkampen støttet saken, gikk ikke inn for å innføre slippen fra 1. januar 2018 i budsjettforliket med regjeringspartiene.

I går kveld tok saken en ny vending, da stortingsrepresentant Steinar Reiten fra KrF leverte inn et «løst forslag» som det heter i Stortinget, der han på vegne av KrF foreslår en valgfri rett til å få utbetalingsinformasjon tilsendt løpende pr. post fra 1. juli. Når innføringen skjer 1. juli vil kostanden komme i revidert nasjonalbudsjett.

Ønsker også informasjon i brev

Pensjonistforbundet mener også at del to av Senterpartiets forslag, at alle pensjonsmottakere får informasjon pr. e-post eller brev om endringer i pensjonsytelsen med oversikt over de beregninger som ligger til grunn for endringen, som ikke får flertall, også er viktig.

– Vi vil jobbe videre overfor myndighetene om dette, sier Jan Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy