JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonistene får se slippen sin likevel

DET NYTTER: Det nytter å engasjere seg, sier Jan Davidsen etter at Stortinget har vedtatt at de pensjonistene som ønsker det vil få pensjonsslippen sin i posten.

DET NYTTER: Det nytter å engasjere seg, sier Jan Davidsen etter at Stortinget har vedtatt at de pensjonistene som ønsker det vil få pensjonsslippen sin i posten.

Per Flakstad

– Stortingets vedtak om å la pensjonister som ønsker det få slippen i postkassen fra 1. juli 2018 er en seier for fornuften og for det folkelige engasjementet. Dette er en arbeidsseier som viser at det nytter å engasjere seg, sier Jan Davidsen som er leder i Pensjonistforbundet.

2017113014495720230821171436

tips@fagbladet.no

– Det folkelige engasjementet i denne saken har vært formidabelt. Og det har vi trengt. For regjeringen har ikke vært villig til å lytte. Jeg ønsker å takke alle de som har bidratt. I arbeidet med denne saken ser vi hvor viktig det er å ha en sterk organisasjon i ryggen, sier Davidsen.

Over 30.000 personer signerte på oppropet om å få «slippen» tilbake.

De som ønsker får slippen i posten

Pensjonistforbundet mener at hovedregelen må være at utbetalingsmeldingen er digital, men at de som ønsker meldingen på papir skal få det hver måned.

I dag skulle Stortinget behandle et representantforslag fra Senterpartiet om å få «slippen» tilbake. Både Ap og SV støttet Sp, men KrF som i valgkampen støttet saken, gikk ikke inn for å innføre slippen fra 1. januar 2018 i budsjettforliket med regjeringspartiene.

I går kveld tok saken en ny vending, da stortingsrepresentant Steinar Reiten fra KrF leverte inn et «løst forslag» som det heter i Stortinget, der han på vegne av KrF foreslår en valgfri rett til å få utbetalingsinformasjon tilsendt løpende pr. post fra 1. juli. Når innføringen skjer 1. juli vil kostanden komme i revidert nasjonalbudsjett.

Ønsker også informasjon i brev

Pensjonistforbundet mener også at del to av Senterpartiets forslag, at alle pensjonsmottakere får informasjon pr. e-post eller brev om endringer i pensjonsytelsen med oversikt over de beregninger som ligger til grunn for endringen, som ikke får flertall, også er viktig.

– Vi vil jobbe videre overfor myndighetene om dette, sier Jan Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy