Politikere lager lokale avtaler om søndagsstengning

Dagrun Eriksen er glad for KrF flere steder sørger for at det ikke blir noe av regjeringens ønske om søndagsåpne butikker.

Dagrun Eriksen er glad for KrF flere steder sørger for at det ikke blir noe av regjeringens ønske om søndagsåpne butikker.

KrF

I stedet for å vente på Stortinget og regjeringen, velger mange lokalpolitikere å inngå lokale avtaler om fortsatt søndagsstengning. KrF leder an i vest og sør.

2015092410390920150925114016

I flere byer har partiet inngått forpliktende avtaler om at det fortsatt skal være søndagsstengt, skriver Vårt Land. Nestleder Dagrun Eriksen gleder seg over det som skjer og oppfordrer flere til å la søndagsstengning bli en del av forhandlingene om lokal makt.

Les også: – Nå må regjeringen droppe søndagsåpne butikker

– Dette er et ekstra signal til regjeringen om at forslaget om søndagshandel bør legges bort, sier nestlederen. Og dersom regjeringen faller ned på Venstres modell, hvor spørsmål om åpne eller stengte butikker skal avgjøres lokalt, så er jobben allerede gjort der det allerede foreligger lokale avtaler.

I Stavanger og Ålesund har KrF allerede sørget for at spørsmålet er avklart og tatt med i avtalen med samarbeidspartnerne. I Bergen er nei til søndagshandel et premiss for at KrF skal samarbeide med Ap i byrådet. Også i flere kommuner på Sørlandet er det inngått lignende avtaler, og det samme kan skje i Kristiansand.

SLIK LIGGER DET AN I BYENE:

Oslo

Søndags-partiene Høyre, Venstre og Frp tapte flertallet i hovedstaden. De grønne, som nå er på vippen mellom blokkene, har sagt nei til søndagsåpne butikker.

Bergen

KrF sier at nei til søndagsåpent er et premiss for samarbeid med Ap i byrådet.

Stavanger

Høyre, KrF, Venstre og Frp beholdt flertallet i bystyret i kommunevalget. De tre har forlengst vedtatt en felles uttalelse om at søndagsåpne butikker ikke er ønskelig i Stavanger.

Trondheim

Fortsatt rødgrønt flertall, og dermed blir det heller ikke søndagsåpne butikker i Trondheim.

Kristiansand

Det ligger an til at Høyre og KrF beholder ordfører og varaordfører i sørlandsbyen. KrF sier til VG at dersom de får gjennomslag for søndagsstengt hos Høyre vil de danne flertall imot sammen med Ap og De grønne.

Tromsø

Høyres nederlag i valget gjør at det ikke lenger er flertall for søndagsåpne butikker i bystyret i Tromsø.

Haugesund

Har allerede sagt nei til søndagsåpne butikker.

Kilde: VG

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy