JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lokalvalget 2023

Postmann Kjell Otto brenner for ryddighet og rettferdighet

– Jeg ba om å få stå langt ned på lista, men engasjementet er knallsterkt, lover tillitsvalgt Kjell Otto Haugan i Fagforbundet Post og finans.

– Jeg ba om å få stå langt ned på lista, men engasjementet er knallsterkt, lover tillitsvalgt Kjell Otto Haugan i Fagforbundet Post og finans.

Alf Ragnar Olsen

Etter lang tid som medlem lot Kjell Otto Haugan seg overtale til å stå på lista for SV hjemme i Levanger.

2023083109045820230831094001

alf@lomedia.no

Han er en ekte arbeidskraum(*1), Kjell Otto Haugan, som blant annet jobbet i industrien, før han ble ansatt i Posten.

– Det å levere post og pakker er en viktig jobb, noe pandemien virkelig viste. Jeg stortrivdes som bud, men engasjementet mitt gjorde at jeg ble tillitsvalgt. Det har jeg vært en årrekke, de senere åra på fulltid, forteller han.

Som regiontillitsvalgt i Fagforbundet Post og finans består arbeidsdagen av små og store saker og en del møter – der han ivaretar medlemmenes interesser overfor arbeidsgiver.

– Vi skal stille opp når det trengs, og det betyr til tider at telefonen ringer seint og tidlig. Men det hører med, og det skulle bare mangle at vi trår til. For det er jobben vår. Ofte er det å være en som lytter, en samtalepartner og en rådgiver det aller viktigste, sier Kjell Otto.

{f1}

Han er en omsorgsperson, og liker å kunne hjelpe andre. Selv om det er de færreste seierne som kan flagges offentlig.

– Sånn må det selvsagt være. For det er ofte taushetsbelagte og personlige forhold vi tillitsvalgte bidrar til å ordne opp i, sier han.

Haugan sier det er flere grunner til at SV ble det naturlige valget for ham.

– Jeg har vært SV-medlem i mange år, men det er ikke så lenge siden jeg sa ja til å stå på lista. Engasjementet har alltid vært der, men det skal jo tid til for å engasjere seg, sier Haugan.

Han synes for øvrig det er synd at det som skjer på riksplan i politikken, preger kommune- og fylkestingsvalget i altfor stor grad.

– Det er jo ikke de sentrale partipolitikerne som dette handler om – men de lokale sakene, der vi alle bor, sier han og rister på hodet.

I hjemkommunen Levanger er Senterpartiet ifølge Haugan den politiske jokeren. De har hatt makt sammen med både Ap og Høyre, forteller han.

– Jeg håper SV og partiene på venstresida gjør et knallsterkt lokalvalg, og vil jobbe for å bidra til det. For disse partiene er garantistene for et ryddig og ordentlig arbeidsliv her til lands, og det er også de som har fokus på at velferdsstaten skal bestå slik vi kjenner den. I tider som nå er ordningene i velferdsstaten så umåtelig viktige for fellesskapet, for å hindre at forskjellene i samfunnet blir enda større, sier Haugan.

lokalvalg 2023

*1 arbeidssom person

Kjell Otto Haugan

Alder: 54

Kommune: Levanger, Trøndelag

Parti: Sosialistisk Venstreparti (SV)

Forbund: Fagforbundet Post og finans

Hvilken sak tror du avgjør valget i din kommune?

Jeg tror ikke det er en enkelt sak som avgjør, men flere saker. Som i mange andre kommuner er ting som arbeidslivspolitikk, anbudsutsetting av offentlige tjenester og tilbud samt veibygging hete temaer. I en kommune som Levanger, der industri, matproduksjon og sykehuset er de største arbeidsplassene i tillegg til kommunal sektor, så er blant annet heltid versus deltid et tema der skillelinjene politisk kommer fram.

Du blir statsminister for én dag. Hva vil du bevilge 1 milliard til?

Da ville jeg bevilget penger til boligpolitikk for ungdom. Med et prisbilde i byene som er helt hinsides er det er bortimot umulig for store grupper av norsk ungdom å komme inn på boligmarkedet uten at foreldrene blar opp for å gi dem egenkapital. Boligpolitikken kan ikke være basert på det. Da vil de sosiale og økonomiske ulikhetene i samfunnet bare forsterkes. Her må det tiltak og planer til!

Lag et slagord som får folk til å stemme på deg!

Tja, noe tuftet på et av partiets slagord kunne bli à la dette: «Jeg og SV vil sikre deg gode vilkår i et rettferdig Norge, der alle er like mye verdt!»

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy