JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Svarer kunnskapsministeren

Private Barnehagers Landsforbund: – Viktig at barnehager måles på kvalitet, ikke på eierskap og organisasjonsform

PRIVAT BARNEHAGE: Her et illustrasjosbilde fra en privat barnehage i Oslo øst.

PRIVAT BARNEHAGE: Her et illustrasjosbilde fra en privat barnehage i Oslo øst.

Leif Martin Kirknes

PBL er glad for at barnehageloven skal oppgraderes, men mener oppdateringen ikke bør gå utover private barnehager.

2022032410241420220324102358

leif.martin.kirknes@lomedia.no

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) svarer nå rundt Tonje Brennas planer om å røske opp i barnehagesektoren. Brenna har uttalt at hun om kort tid vil legge fram et omfattende lovforslag «som vil bidra til å stoppe kommersialisering i barnehagesektoren.»

Kunnskapsminister Tonje Brenna varsler storomgjøring i barnehagepolitikken

– Det er gått nesten 20 år siden private aktører og kommunene startet denne formidable jobben med å bygge ut titusener av barnehageplasser. Da er det naturlig å justere regelverket. Men en slik justering må skje på en måte som ivaretar alle gode barnehager, slik at alle kan bidra til det kvalitetsløftet vi ønsker, sier konstituert administrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjelderup, til Fagbladet i en epost.

03.01.2022: Anne Lindboe går på dagen som direktør i Private Barnehagers Landsforbund

Kvalitetsmåling

PBL er glade for at Brenna snart vil presentere et nytt lovforslag. Det er ikke sikkert PBL er enig i at alt innholdet i meldingen er et gode, men Schjelderup ser fram til en konstruktiv og god dialog om de varslede endringene.

Prinsippet om likebehandling av alle barn må bestå og det må fortsatt være foreldrene som velger barnehage for sine barn, mener PBL.

– Regjeringen må også gjøre en skikkelig vurdering av finansieringen av kvalitet i sektoren, både dagens normer og nye satsinger for fremtiden. I den sammenheng er det viktig å minne om at både store og små aktører, ideelle og kommersielle, bidrar til kvalitet, innovasjon og mangfold, til beste for barna og familiene deres. Derfor er det svært viktig at barnehager måles på kvalitet, ikke på eierskap og organisasjonsform, sier Schjelderup.

Særstilling

PBL sier de er glade for at statsråden har vært tydelig på at private barnehager er viktig for samfunnet og at de også er ønsket som en del av fremtidens barnehagesektor.

– Barnehagesektoren står i det norske velferdssamfunnet i en særstilling både når det gjelder mangfoldige tilbud og høy tilfredshet blant brukerne. Barnehageforliket har, som statsråden er inne på, vært en stor suksess. Når vi nå skal inn i en tid der det i enda større grad skal handle om å skape høyere og jevnere kvalitet i sektoren, er det viktig å bygge videre på denne suksessen, sier Schjelderup.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy