Profilert ungdomstillitsvalgt gikk fra Ap til SV

Tidligere leder i Fagforbundet Ung, Christina Beck Jørgensen, har meldt seg inn i SV. Det falt i god jord hos de nye partifellene Nicholas Wilkinson, Una Pasovic og Henriett Røed.

Tidligere leder i Fagforbundet Ung, Christina Beck Jørgensen, har meldt seg inn i SV. Det falt i god jord hos de nye partifellene Nicholas Wilkinson, Una Pasovic og Henriett Røed.

privat

Jeg har nok vært en skap-SV-er noen år, sier Christina Beck Jørgensen.

2017112210471220171122133629

Helt ærlig har jeg følt meg mer hjemme i SV enn i Ap de siste fem–seks åra.

kathrine.geard@fagforbundet.no

Mandag kveld la Christina Beck Jørgensen i Fagforbundet Ung ut en melding ut på Facebook som utløste mange hurrarop i kommentarfeltet. Statusoppdateringen ble avsluttet slik:

«I dag var jeg på besøk på Stortinget, og det var med et mål. Jeg er stolt over å ha meldt meg inn i SV i dag. For meg vil alltid AUF og Ap være viktige, men det er ikke det riktige partiet for meg. Nå gleder jeg meg til å jobbe videre i det partiet som jeg hører hjemme i. Du vet at du har gjort et riktig valg når de flotteste folka kommer og feirer at du nå er en del av deres parti.»

Christina Beck Jørgensen i Fagforbundet Ung har bestemst seg for at hun hører hjemme i SV.

Christina Beck Jørgensen i Fagforbundet Ung har bestemst seg for at hun hører hjemme i SV.

Kathrine Geard

Feiret med kake

På bildene under meldingen er hun omkranset av stortingsrepresentantene Nicholas Wilkinson og Freddy Andre Øvstegård, samt SU-erne Una Pasovic og Henriett Røed.

Wilkinson, som er en god venn av Jørgensen, har i flere år prøvd å lokke henne over i SV.

– Derfor ville jeg at han skulle få melde meg inn nå som jeg endelig hadde bestemt meg. Han inviterte meg til Stortinget og da meldingen ble lagt ut kom det flere fra SV over med kake. Det var litt rørende, sier Jørgensen.

Mer til felles

Hun har de siste fire åra vært leder i Fagforbundet Ung, men overlot stafettpinnen til Mats Monsen på landsmøtet i oktober. Nå vender Jørgensen tilbake til sin gamle deltidsstilling som hjelpepleier i Elverum kommune. Dessuten ble hun nylig valgt til ny nestleder i ungdomsutvalget i Fagforbundet Elverum. Men forandringene stopper altså ikke der. Når hun nå flytter hjem var tida også moden for partiskifte, forklarer den ferske SV-eren.

– Helt ærlig har jeg følt meg mer hjemme i SV enn i Ap de siste fem–seks åra. Men jeg ville jo gi Ap enn sjanse og kjempet innad for sakene som var viktige for meg, sier hun og ramser opp eksempler som asylbarna, lovfestet rett til heltidsstillinger og tannhelse.

– Men SV var tydeligere og de vil samme sted som jeg. Så i stedet for stadig å kjempe for å få med meg partiet vil jeg heller bruke tida på å kjempe for selve sakene.

Skap-SV-er

Jørgensen forteller at mange Arbeiderpartifolk hun har samarbeidet med som leder i Fagforbundet Ung har trodd at hun allerede var SV-er.

– Så jeg har nok vært skap-SV-er noen år. Andre har visst forstått det lenge før meg, ler Jørgensen.

Gratulasjoner og gode tilbakemeldinger har strømmet inn Fagforbundet-folk som er SV-medlemmer etter at partibyttet ble kjent.

– Jeg har ikke fått så mange reaksjoner fra Ap-folk. Men alle har nok forstått lenge at jeg var på feil sted, så det kom neppe som noe sjokk.

Kan komme tilbake

– Men nølte du og ventet med å bytte parti til du gikk av som leder i Fagforbundet Ung?

– Nei, det handler først og fremst om at jeg flytter hjem. SV på Elverum er veldig sterke, og når det gjelder lokale utfordringer så jeg at de ville det samme når det gjelder utvikling av byen min som jeg vil. SVs politikk er bedre på mange områder, sier Jørgensen, som legger til at hun har tatt sitt valg og vil være SV-er uansett om hun skulle komme tilbake i en sentral posisjon i Fagforbundet.

Tett er bra

Hun har heller ingenting imot Fagforbundets tette samarbeid med Ap.

– Nei, det må være tett samarbeid med Ap, som er det største partiet. Det handler om politisk gjennomslag, og det er bra for medlemmene. Faktisk kunne samarbeidet vært enda tettere.

Jørgensen er samtidig glad for at Fagforbundet også samarbeider med Senterpartiet og SV, og skulle gjerne hatt Rødt med på laget.

Klar for Elverum

Fagforbundet Elverum har en egen samarbeidsavtale med SV, og Jørgensen håper på oppgaver i lokalpartiet også. Hun har allerede sagt fra at hun er klar for nye utfordringer. Det er så mye hun gjerne vil ta tak i.

– For eksempel bør Elverum gå foran og innføre heltidsstillinger i kommunen. Og så må man gjøre noe med bylivet i sentrum. Gågata dør mer og mer, jeg vil jobbe for mer liv og røre i sentrum.

Selv har hun bare en 16,9 prosents fast stilling i et bofellesskap å gå til, så hun veit hvor frustrerende det er å aldri ha kontroll på arbeidstid og inntekter.

– Sist jeg jobbet i kommunen hadde jeg vakter på et sjukehjem i tillegg og jobbet vanligvis 100 prosent til sammen. Jeg tror det blir sånn nå også, men du jobber fra dag til dag og veit aldri hva som skjer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy