JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022

Reallønna i skoler og barnehager bør opp nær 10 prosent, mener Utdanningsforbundet

ETTERSLEP: Lærere, miljøterapeuter, assistenter og barnehageansatte bør prioriteres høyt i år, mener Utdanningsforbundet.

ETTERSLEP: Lærere, miljøterapeuter, assistenter og barnehageansatte bør prioriteres høyt i år, mener Utdanningsforbundet.

Sissel M. Rasmussen

Utdanningsforbundet mener at en reallønnsvekst på nær 10 prosent i offentlig sektor er nødvendig for å ta igjen det store etterslepet på lønningene.

2022010309571520220103095715

Like før årsskiftet krevde Sykepleierforbundet 100.000 kroner mer i lønn til intensivsykepleierne, og nå følger Utdanningsforbundet opp, skriver Klassekampen.

– Jeg unner sykepleierne alt, men mange i sektoren har hatt utfordrende år og er særdeles misfornøyd med fjorårets oppgjør. Det er en enorm mengde mennesker som holder nasjonen gående og som betaler prisen, sier leder Bente Myrtveit i Utdanningsforbundet i Bergen.

Hun peker spesielt på lærere, miljøterapeuter, assistenter og barnehageansatte.

Det konkrete kravet til Utdanningsforbundet foran årets lønnsoppgjør er ikke klart, men leder i Utdanningsforbundet sentralt, Steffen Handal, gjør det klart at både lærere og sykepleiere må prioriteres i år.

– Det kommende lønnsoppgjøret må bli starten på et lønnsløft for disse gruppene, sier han.

Myrtveit mener at en lønnsøkning på opp mot 10 prosent må til for at det skal monne, men vet også at det er et urealistisk tall.

– Det er for å illustrere hvor ille det står til. Men vi forventer at vi går ut over rammene og tar igjen det etterslepet vi har hatt, understreker hun.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy