JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen gir millionløft til gratis utdanning i fem bransjer

LØFT: Regjeringen gir nå et millionløft til flere utdanninger.

LØFT: Regjeringen gir nå et millionløft til flere utdanninger.

Ole Berg-Rusten / NTB

Regjeringen bevilger totalt 82,7 millioner kroner til korte og relevante etter- og videreutdanninger i fem bransjer. Formålet er å gi ansatte et kompetanseløft.

2024041008574120240410085741

– De store samfunnsutfordringene, omstilling i næringslivet og fornyelse av offentlig sektor krever at vi satser på kompetanseheving, sier forskning- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp).

– Disse pengene skal bidra til å gi ansatte og bedrifter i hele landet oppdatert kunnskap, legger han til.

Millionene skal i denne omgangen deles ut til fem bransjer: Avfalls- og gjenvinningsbransjen, industri- og byggenæringen, jordbruks-, skogbruks- og gartnernæringen, finansnæringen og informasjonstrygghet og IKT-bransjen.

IKT får mest penger

Det er IKT-bransjen som får mest penger i bevilgningen med over 26,5 millioner kroner, etterfulgt av finansnæringen.

– Finansnæringen har de siste årene blitt møtt med nye krav, blant annet til grønne og bærekraftige investeringer. Dette gir behov for ny og oppdatert kompetanse, sier Hoel og fortsetter:

– Informasjonssikkerhet og IKT gjelder flere sektorer. Deres bransjeprogram vil derfor kunne føre til at mange får det påfyllet de trenger.

Skal sikre jobber

Program innen avfalls- og gjenvinningsbransjen, jordbruks-, skogbruks- og gartnernæringen er inne i sitt tredje og siste år med bransjeprogram, mens programmet for industri- og byggenæringen blir videreført for en ny treårsperiode.

Programmene innenfor finansnæringen og informasjonstrygghet og IKT-bransjen er nye og er under utvikling.

Det er partene i arbeidslivet som har foreslått hvilke bransjer som bør ha bransjeprogram. Formålet med satsingen er at ansatte, permitterte og ledige i bransjer med særlig behov for endring, får nødvendig kompetanse til å mestre nye oppgaver og dermed blir i jobben.

I år kom det inn totalt 107 søknader til støtte for bransjeprogram. Det er utdelt 82,7 millioner kroner til i alt 53 prosjekt, som skal gjennomføres i perioden 2024 til 2027.

(©NTB)

isabel.muller.eidhamar@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy