JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen kutter i støtten til syns- og funksjonshemmede: – Uforståelig

– For meg er det uforståelig at en sosialdemokratisk ledet regjering følger i Erna Solbergs fotspor, sier Freddy Andre Øvstegård.

– For meg er det uforståelig at en sosialdemokratisk ledet regjering følger i Erna Solbergs fotspor, sier Freddy Andre Øvstegård.

Sidsel Valum

Fire av de seks satsene i grunnstønaden blir videreført uten økning eller prisjustering. Det betyr at syns- og funksjonshemmede reelt sett får kutt i støtten.

2023101208363220231012090152

Videreføringen av dagens beløp betyr at satsene for rundt 130.000 stønadsmottakere ikke blir justert i takt med den forventede prisveksten på 3,8 prosent neste år, melder NRK.

Staten sparer 60 millioner kroner på grepet. Forslaget vekker sterke reaksjoner hos budsjettpartner SV.

Kraftig fall i prisveksten: Steg med 3,3 prosent de siste 12 månedene

– For meg er det uforståelig at en sosialdemokratisk ledet regjering følger i Erna Solbergs fotspor, med usosiale kutt for de som er i en veldig sårbar situasjon og har store ekstra utgifter knyttet til nedsatt funksjonsevne eller sykdom, sier stortingsrepresentant for SV og leder i arbeids- og sosialkomiteen Freddy André Øvstegård.

Det er en klar årsak til at regjeringen har valgt å ikke prisjustere fire av satsene i grunnstønaden, ifølge Ole André Myhrvold – Senterpartiets nye finanstopp på Stortinget.

Forventer at lønningene neste år stiger mer enn prisene

– Disse gruppene fikk et ekstraordinært påslag så sent som 1. juli i år. Det var nettopp fordi vi ser at det er krevende tider også for de gruppene her, sier han. Han minner også om at regjeringen har prisjustert satsene i gruppe 5 og 6.

(©NTB)

steinar.schjetne@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy