JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Permitteringer:

Regjeringen sa nei til å gi permitterte dagpenger i 52 uker. Nå krever Støre at Stortinget kalles tilbake

Ap-leder Jonas Gahr Støre krever i et brev til Stortingets presidentskap at Stortinget samles for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre krever i et brev til Stortingets presidentskap at Stortinget samles for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen.

Jan-Erik Østlie

I et brev til Stortingets presidentskap krever Jonas Gahr Støre (Ap) at Stortinget samles for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen.

2020062909212320200629092149

I likhet med Rødt-leder Bjørnar Moxnes har Ap-lederen sendt et slikt brev til presidentskapet – én uke etter at de folkevalgte tok sommerferie, melder VG.

– Vi hører nå fra både arbeidsgivere og arbeidstakere at det er usikkerhet rundt dette, som fører til at folk blir sagt opp selv om permittering ville vært mulig. Den usikkerheten burde Stortinget fjerne ved å fatte vedtak om en forlengelse, sier Støre til avisa.

Støre med bønn til Erna: – Du må forlenge permitteringstiden nå

19. juni ble forslaget i Stortinget om å forlenge permitteringsordningen nedstemt, men tidligere denne uka gikk Frps Erlend Wiborg ut og sa at partiet lenge har ønsket en forlenget ordning. Dermed ser det ut til å være flertall for å forlenge ordningen.

Høyre går tilbake på ny måling – Ap størst igjen

Samtidig sier Frp-leder Siv Jensen til VG at hun har snakket med statsministeren fredag for å avklare situasjonen.

– Det var nødvendig for å avklare situasjonen. Så lenge dagens ordning varer fram til oktober, er det ingen fare for at permitterte mister sin ordning i sommer. Derfor støtter jeg hennes vurdering av at det holder å vente til møtet med partene i arbeidslivet i august.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy