JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen vil mer enn halvere den ekstra strømstøtten – nekter å kalle det kutt

Kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp)

Kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp)

Ole Palmstrøm

Regjeringen mener at den ekstra bostøtten som skal hjelpe vanskeligstilte med strømregningen bør ned fra 2.500 til 1.000 kroner, men vil ikke kalle det kutt.

2022032910261420220329102751

– Vi foreslår ikke å kutte bostøtte. Vi foreslår å forlenge en ordning med ekstra bostøtte til dem som har høye boutgifter og lave inntekter, sier kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) på Politisk kvarter på NRK tirsdag.

I forrige uke skrev NRK at regjeringen vil forlenge den ekstra bostøtten til også å gjelde mars og april. Gram sa da at de vil foreslå at bostøtten skal være på 1.000 kroner per husstand. I januar og februar var ekstrastøtten på 2.500 kroner.

97.000 husstander mottok ifølge Husbanken bostøtte i mars.

Gram sier tirsdag at den ekstra bostøtten har variert siden den ble innført i november i fjor. Da lå den på i underkant av 2.950 kroner, før den gikk ned til 1.500 kroner, og deretter gikk opp til 2.500 kroner. Han vil ikke kalle nedgangen fra 2.500 kroner i januar og februar til 1.000 kroner i mars og april et kutt.

– Nei, vi har i flere runder foreslått å gi ekstra bostøtte. Det er tre forskjellige vedtak gjennom fem måneder, og nå kommer vi med et forslag til en fjerde bevilgning for de neste to månedene, sier Gram.

Han begrunner nedgangen med at det nå blir mildere i været, og at strømforbruket og behovet for kompensasjon går ned.

SVs klima- og miljøpolitiske talsperson Lars Haltbrekken reagerer.

– Det er synd at man skal starte med å kutte i støtten til dem som sliter aller mest. Det er definitivt et kutt og er åpenbart et kutt for alle andre enn dem som sitter i regjering, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy