JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekordmange barn går på SFO

Bjørn A. Grimstad

Antall barn som går på skolefritidsordningen (SFO), er nå rekordhøyt. Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at 92 prosent av førsteklassingene nå deltar i SFO.

2022121610114420221216101145

Tallene viser at antall førsteklassinger i SFO har økt fra 83 prosent i fjor høst til 92 prosent nå. Det har også vært en økning i deltakelsen på 2. til 4. trinn.

Totalt går nå 165.000 barn i SFO over hele landet – det er 12.000 flere barn enn i fjor.

Økningen kan ha sammenheng med at regjeringen i høst innførte tilbud om 12 timer gratis SFO i uken for alle førsteklassinger. Dette sparer familier for om lag 20.000 kroner i året.

Til høsten utvides tilbudet om 12 timer gratis SFO i uken til å også gjelde andreklassinger.

Økning i alle fylker

– Billigere SFO vil hjelpe mange familier i en tid som er økonomisk krevende. Derfor mener jeg det er riktig at regjeringen sammen med SV fikk prioritert dette for både første- og andreklassinger i neste års statsbudsjett, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Det har vært en økning i SFO-deltakelsen i alle fylker. Økningen er størst i Agder fylke med 15 prosentpoeng, mens Innlandet har hatt nest mest økning i deltakelse med 13 prosentpoeng siden i fjor.

Oslo har imidlertid flest barn i SFO, med en deltakelse på hele 97 prosent blant førsteklassingene.

– En genial velferdsreform

Når også andreklassinger får tilbud om 12 timers gratis SFO fra høsten, mener kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) at dette vil bidra til mindre sosiale forskjeller.

– Det er viktig for at alle barn skal få være med, og for at foreldrene skal kunne jobbe, sier Brenna.

SV-leder Audun Lysbakken sier til NTB at han mener gratis SFO er en genial velferdsreform, som sikrer at barn blir venner uavhengig av hva foreldrene deres tjener og hvor de kommer fra.

– Jeg er glad for å se at så mange ekstra familier får hjelp til å få hverdagen til å gå i hop, at alle barn får være med, og at familiene har spart titalls tusen, sier Lysbakken.

(©NTB)

ole.henrik.tveten@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy