Mikrigul får ekstra mye å feire for i år

Renholderen organiserte seg og gikk opp over 104.000 kroner i lønn

FIKK HJELP: Mikrigul Yukup er veldig glad for at hun fikk hjelp av Fagforbundet til å få riktig lønn. Hun forteller at hennes yngste sønn kan glede seg til å få lego til jul. Her med hovedtillitsvalgt Kenneth Rasmussen.

FIKK HJELP: Mikrigul Yukup er veldig glad for at hun fikk hjelp av Fagforbundet til å få riktig lønn. Hun forteller at hennes yngste sønn kan glede seg til å få lego til jul. Her med hovedtillitsvalgt Kenneth Rasmussen.

Dag Bjørndal, BA

Renholder Mikrigul Yakup (47) meldte seg inn i Fagforbundet i fjor. Det resulterte i 104.000 kroner mer i årsinntekt.

2018120415415020181205125414

guro.gulstuen.nordhagen@fagbladet.no

– I år skal de to sønnene mine få forsikring til jul. Også noe fint de ønsker seg, selvfølgelig. Dette er tidenes julepresang, sier Mikrigul til Fagbladet.

Etter å ha fått hjelp av Fagforbundet til å beregne lønnen sin fikk hun 30.000 kroner etterbetalt og 104.000 kroner mer i årslønn. Det var Bergensavisen som omtalte saken først.

Feilberegning

Mikrigul har jobbet i Etat for bygg og eiendom i Bergen siden mai i fjor, og vært organisert nesten like lenge. Før det har hun jobbet som renholder i private firmaer. Hun var usikker på om lønnen hun fikk var riktig.

Hovedtillitsvalgt i etaten, Kenneth Rasmussen, gikk ifølge Bergensavisen gjennom alle dokumenter og fikk tilgang til ansiennitetsberegningen hennes. Der fant han feil.

– Hun hadde vært hjemmeværende i omsorgspleie for ektemannen sin, noe hun kunne dokumentere. Det er arbeid man som ansatt uten utdannelse kan få opptil seks års ansiennitet for, sier Rasmussen til Fagbladet.

Det viste seg at arbeidsgiveren hennes regnet ansienniteten hennes fra 2012, da den skulle vært regnet fra 2008.

Fagforbundet ryddet opp

Rasmussen forteller at arbeidsgiver sa de hadde spurt henne om dokumentasjon, noe hun selv mener hun ikke ble spurt om. Dette resulterte i etterbetaling og økt årsinntekt for henne.

– Vi jobbet med saken i flere måneder og er veldig glad for å ha fått ryddet opp i denne feilen. Heldigvis kom også arbeidsgiver fram til at vi har regnet riktig ansiennitet i denne saken, sier Rasmussen.

Til BA forteller Mikrigul at om hun ikke hadde meldt seg inn i Fagforbundet, hadde hun fortsatt gått på den gamle lønnen. Med andre ord kunne hun ha tapt flere hundre tusen kroner.

– Hun måtte ha jobbet i ti år til for å få det samme tillegget dersom foreningen ikke hadde ryddet opp. Det viser hvor viktig det er å organisere seg, sier Kenneth Rasmussen til BA.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy