JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renholderne reddet jobben i Tromsø - kontrakten annulleres

KANSELLERT: Kristin Røymo, Jens Ingvald Olsen og Ingrid Marie Kielland reagerte kraftig på byrådets renholdsavtale med ISS. Nå er avtalen kansellert.

KANSELLERT: Kristin Røymo, Jens Ingvald Olsen og Ingrid Marie Kielland reagerte kraftig på byrådets renholdsavtale med ISS. Nå er avtalen kansellert.

Ronald Johansen, iTromsø

Renholderne i Tromsø redder jobben. I dag melder det nye byrådet: Kommunen og ISS er enige om å kansellere kontrakten om en firedel av renholdet i kommunen.

2015103011093820230821171436

Det siste Høyre-byrådet i Tromsø gjorde, var å signere kontrakt med ISS Facility service om å overta en firedel av renholdet i kommunen.

Det vakte nasjonal oppsikt, siden påtroppende politisk ledelse helt klart var imot å sette jobben til 58 renholdere ut i markedet. Både ansatte, Fagforbundet og påtroppende byråder raset mot avgjørelsen. Det var usikkert om og hvordan kontrakten ville la seg reversere.

LES OGSÅ:

Ut i gatene mot renholdere på anbud

Enige om kansellering

Nå er det jubel i Tromsø. I formiddag sendte nemlig Tromsø kommune ut meldingen: Tromsø kommune og ISS Facility Services AS er i dag blitt enige om å kansellere avtalen som 13. oktober ble inngått om renhold for deler av virksomheten i Tromsø kommune.

– Fantastisk bra jobba!

Mange har stått på for å redde renholdet fra å bli satt ut på anbud.

– Fantastisk bra jobba, utbryter leder av Fagforbundet Tromsø, Bjørn Willumsen, da han fikk meldingen i morges.

– Dette er en stor opptur for Fagrent og renholderne i kommunen, og for alle som slåss mot økte forskjeller og sosial dumping i lavstatusyrker, kommenterer han.

LES MER:

"Det blå-blå byrådet ble jaget ut av rådhuset, så gjør de dette rett før venstresida overtar. Det er ille"

Kostet 1.450.000 kroner

– For byrådet har det vært viktig å finne en rask løsning i denne saken. Løsningen som vi sammen med ISS har funnet er bra for de som har sine jobber i Tromsø kommune. Jeg er glad for at ISS har vært løsningsorientert og strukket seg langt for å finne en god løsning for alle parter, sier byrådsleder Kristin Røymo (Ap).

Tromsø kommune betaler en engangskompensasjon på 1.450.000 kroner. Kompensasjonen dekker bortfall av inntekter, samt utgifter som ISS Facility Services AS har hatt i forbindelse med kontraktsinngåelsen. Kontrakten avvikles med umiddelbar virkning.

Godt forhold

– Vi forstår at dette har vært en krevende sak for Tromsø kommune. ISS har et godt forhold til kommunen, noe som har bidratt positivt til å finne en god og rask løsning, sier konserndirektør for Renhold Norge i ISS Facility Services AS, Hans Georg Høgevoll-Garstad.

Signert siste dag

25 prosent av renholdet i Tromsø ble vedtatt satt ut på anbud sist vinter. Vedtaket berørte 58 renholdere i kommunen. Etter anbudskonkurransen ble kontrakten tildelt ISS Facility Services AS 30. september i år.

13. oktober, siste dag for avtroppende byråd, ble avtalen med ISS Facility Services AS signert.

En kansellering av avtalen betyr at disse renholdstjenestene fortsatt skal utføres av kommunens egne ansatte, slik nåværende politisk flertall i Tromsø har gått inn for.

LES OGSÅ:

- Ingen saklig grunn for å sette renholdet i Tromsø på anbud.

Dette er en stor opptur for Fagrent og renholderne i kommunen.

Leder av Fagforbundet Tromsø, Bjørn Willumsen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy