Rocka bestefar med mye på hjertet

Bjølsen Valsemølle har blitt mer politiske på sine eldre dager. Frontfigur Trond Ingebretsen er bekymret for hvilken verden barnebarna skal vokse opp i, og vil nå få folk til å åpne øynene.

2015101610181920151124101450

simen.grimsrud@fagbladet.no

Bandets niende plate, som kommer i slutten av oktober, er Bjølsen Valsemølles mest politiske til nå. Tekstene handler om norsk våpenproduksjon, sabotørene i Osvald-gruppa, Palestina og kjærlighet på tvers av landegrenser.

– Jeg har vel blitt så gammel at jeg ikke trenger å legge fingrene mellom lenger. Jeg vil åpne folks øyne for disse sakene, sier Trond Ingebretsen, bandets vokalist, gitarist og låtskriver siden starten i 1975.

Den mest personlige sangen har han skrevet til sitt barnebarn som bor i Qatar, fordi faren ikke har fått opphold i Norge.

– Jeg har mista noen illusjoner om Norge, ikke minst i forhold til hensyn til barn og barns rettigheter, sier Ingebretsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy