Rødgrønn ungdom samler seg før valget

SAMARBEID: De er enige om å samarbeide fram mot høstens valg, og etterpå. Fra v: Erling Laugsand fra Senterundommen, Mani Hussaini fra AUF, Christina Beck Jørgensen fra Fagforbundet Ungdom og Nicholas Wilkinson fra SU.

SAMARBEID: De er enige om å samarbeide fram mot høstens valg, og etterpå. Fra v: Erling Laugsand fra Senterundommen, Mani Hussaini fra AUF, Christina Beck Jørgensen fra Fagforbundet Ungdom og Nicholas Wilkinson fra SU.

For andre gang i historien samler ungdommene i Fagforbunet og de rødgrønne partiene seg for å samarbeide før lokalvalget til høsten.

2015031212000020150224122210

per.flakstad@fagforbundet.no

Meningen er å finne politiske saker og en felles plattform som de kan samarbeide om for å vinne tilbake borgerlig styrte byer og kommuner i høsten lokalvalg. I tillegg ønsker de å bli enige om noen politiske løsninger slik at innbyggerne i disse kommunene kommer til å merke forskjellen.– Det er viktig at vi som arbeider i offentlig sektor – i fylkene og kommunene – bruker stemmeretten vår. Det er jo våre arbeidsgivere vi skal velge, sier lederen i Fagforbundet Ungdom, Christina Beck Jørgensen.Hun understreker også at det i tillegg til å vinne borgerlig styrte kommuner slik at de rødgrønne partiene får flertall, også er viktig å holde på de kommunene som i dag styres av de rødgrønne partiene, blant andre Trondheim.

Følg konferansen

I  løpet av konferansen kommer de rundt 100 ungdommene fra Fagforbundet, Arbeidernes ungdomsfylking, AUF, Senterundommen og Sosialistisk Ungdom, SU, til å legge ut informasjon fra konferansen på sosiale medier.Du kan følge dette via #rødgrønnung.I løpet av helga kommer diskusjonene til å munne ut i flere felles uttalelser som skal danne grunnlag for samarbeidet fram mot valget, og etterpå.

Samarbeid etter valget

– Det er viktig å vinne lokalvalgene, men det er minst like viktig å være opptatt av hva som skal skje etterpå, sier leder i SU, Nicholas Wilkinson. – Den gruppen som er samlet her i helga representerer en stor politisk kraft som det er viktig å bruke også etter valget, legger han til.– Det blir spennende å bli kjent med de andre partiene, her kan vi legge et odt grunnlag for et bredt fagligpolitiske samarbeid. Vi har mange av de samme visjonene for hvordan kommuner og fylker skal styres, sier AUF-leder Mani Hussaini.– Når dagens regjering ser ut til å ønske større enheter og mer sentralisering, så kan vi se på felles strategier forå bevare et sterkt lokaldemokrati. Det er også spennende å møte fagbevegelsen og de andrepartiene på en konferanse som dette, for da blir diskusjonene bredere, sier leder av Senterungdommen, Erling Laugsand.

Mobilisere de unge

Hanne Bjørnson Visdal fra AUF i Vestfold og Hallvord Endrerud fra AUF Oppland hadde store forventninger til konferansen.– Vi gleder oss til å lære de andre partiene å kjenne bedre. Sammen kan vi utgjøre en forskjell. Det er viktig å mobilisere førstegangsvelgerne og andre ungdommer, blant annet ved å delta i skoledebatter og møte unge mennesker på deres egne arenaer, sier de.Også Marte Høyland fra Hordaland og Kaja Lund fra Nordland, som begge sitter i sentralstyret i SU, mener det er viktig å mobilisere ungdom og stille så sterkt som mulig i skoledebatter, og ser fram til et faglig og politisk fellesskap.

Ikke bare framtida, men nå

– Det er mange som sier at ungdom er framtida, og det er riktig. Men ungdom er også nåtida. Vi har mange dagsaktuelle saker som er viktig å samarbeide om, blant annet faste og hele stillinger, ikke midlertidighet og den «bruk- og kast-mentaliteten» som regjeringen legger opp til i endret arbeidsmiljølov, og at tannhelse blir dekket på samme måte som andre helseproblemer, sier Christina Beck Jørgensen.Den rødgrønne samarbeidskonferansen for ungdom pågår på Sørmarka konferansehotell hele helga, og avsluttes søndag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy