Rødt: Hjemmetjenestene må bygges ut i kommunens regi

REAGERER: Rødts førstekandidat i Oslo Bjørnar Moxnes applauderer den varslede storsatsingen, men reagerer kraftig på at Johansen vil ha en like stor andel kommersielle. Han spør hvorfor venstresida i praksis skal låse seg fast til det nivået av kommersiell velferd som Fremskrittspartiet har presset fram i Oslo.

REAGERER: Rødts førstekandidat i Oslo Bjørnar Moxnes applauderer den varslede storsatsingen, men reagerer kraftig på at Johansen vil ha en like stor andel kommersielle. Han spør hvorfor venstresida i praksis skal låse seg fast til det nivået av kommersiell velferd som Fremskrittspartiet har presset fram i Oslo.

Jørn Knutsen/Rødt

Rødt-leder Bjørnar Moxnes er kritisk til at Oslo Ap vil beholde andelen kommersielle i hjemmetjenestene.

2015083111451020150831114512

Det dummeste venstresida kan gjøre er å føre en politikk som presser lønn og pensjon ned.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes

yngvil@lomedia.no

Kommer han til makten i Oslo, vil Arbeiderpartiets Raymond Johansen ansette 500 nye årsverk i hjemmetjenestene i Oslo. Johansen sier kommersielle hjemmetjenester – 16 prosent – skal beholde andelen sin og få 80 av de 500 nye årsverkene.

LES INTERVJUET MED RAYMOND JOHANSEN.

Rødts førstekandidat i Oslo Bjørnar Moxnes applauderer den varslede storsatsingen, men reagerer kraftig på at Johansen vil ha en like stor andel kommersielle. Han spør hvorfor venstresida i praksis skal låse seg fast til det nivået av kommersiell velferd som Fremskrittspartiet har presset fram i Oslo.

– Mindre forskjeller, ikke større

– Med nytt flertall i Oslo skal ikke forskjellene bli større, men mindre. Da må vi sette ned bommen for de kommersielle. Vi skal ikke lage business av velferden, for det som skjer da er at lønningene og kvaliteten presses ned. Raymond Johansen åpner slik for økte forskjeller i Oslo, for at allerede lavtlønte i Oslo skal få enda mindre betalt, sier Moxnes.

– Jeg er redd for at denne typen utspill gjør at valgseieren i Oslo ryker for venstresida, sier Rødt-lederen.

Vil styrke lønns- og arbeidsvilkår

– Tusenvis av ansatte i eldreomsorgen i Oslo er lei Høyre-politikken med privatisering. De ønsker noe nytt! Men de blir jo ikke mobilisert til å jobbe for et nytt flertall hvis vi i praksis ikke står for en helt annen politikk enn dagens Høyre-byråd.

– Vi er avhengige av at mange flere vil jobbe i eldreomsorgen og i barnehagene. Det dummeste venstresida kan gjøre er å føre en politikk som presser lønn og pensjon ned. Vi må i stedet styrke lønns- og arbeidsvilkår så det blir attraktivt å jobbe der.

LES MER OM DETTE

Hun taper over 60.000 kroner på å jobbe i kommersielt sykehjem

FrP: Lønns- og pensjonsforskjeller er ikke noe problem i seg selv

60 prosent økning i kommersielle sykehjemsplasser

Kommersielle selskaper driver en tredel av sykehjemsplassene i Oslo

Intervju med forfatteren av «Velferdsprofitørene»

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy