JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt kaller strømtiltak en hån: – En fattig trøst

Rødts Sofie Marhaug er ikke videre imponert over regjeringens strølminnsats.

Rødts Sofie Marhaug er ikke videre imponert over regjeringens strølminnsats.

Flickr.com

Røds Sofie Marhaug mener at regjeringens forslag til å bøte på de økte strømprisene ikke er nok. – Det er en hån, sier hun.

2021120809323320211208093233

– Det er altfor lite og treffer altfor få. Det er en hån at de har somlet for å få på plass noe så stusslig som treffer så få. Lavtlønte, AAP-mottakere og arbeidsledige vil få trøbbel før jul. Sammen med koronarestriksjoner er dette en fattig trøst, sier Marhaug, som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Hun mener at mange vil falle utenfor de nye støttetiltakene som kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) la fram onsdag morgen.

– Rødt er enig i at vi kan være mer målrettet på sikt. Det går for eksempel an å differensiere elavgiften og momsen etter rimelig forbruk og luksusforbruk. Men akkurat nå handler det om å betale ut penger snarest mulig og at ingen faller utenfor, sier hun.

(©NTB)

anders.r.christensen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy