JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt kan juble over ny partimåling. Blå side sliter

Rødt og Bjørnar Moxnes har gode muligheter til å slå igjennom i rikspolitikken, og styrker sannsynligheten for regjeringsskifte.

Rødt og Bjørnar Moxnes har gode muligheter til å slå igjennom i rikspolitikken, og styrker sannsynligheten for regjeringsskifte.

Ihne Pedersen

NRK sin siste supermåling for juni 2021 viser et solid overtak for den rødgrønne siden.

2021061511215920210615112159

idun.teeuwen@fagbladet.no

Målingen viser at et valg i dag ville gitt 65 representanter til partiene som støtter Erna Solberg som statsminister, og de rødgrønne partiene ville fått 104 representanter på Stortinget.

{f1}

Rødt over sperregrensa

Den siste målingen viser at det kan være mulig for Rødt å få sju nye representanter på Stortinget, med en prosent på 4,2. Dette tyder på at Rødt har gode muligheter til å slå igjennom i rikspolitikken og styrker sannsynligheten for regjeringsskifte.

Om disse målingene blir valgresultatet, kommer Rødt til å ha flere representanter på Stortinget enn Venstre, KrF og MDG til sammen, skriver NRK.

Målingen viser MDG med 3,7 prosent, KrF med 3,6 prosent og Venstre med 2,7 prosent. I forrige Stortingsvalg var det KrF og Venstre av småpartiene som kom over sperregrensa på 4 prosent.

Sperregrensa er en minimumsgrense for hvor høy oppslutning partiene må ha for å få tildelt flere seter i parlamentet gjennom såkalte utjevningsmandater. Å komme seg over sperregrensa er derfor viktig for de mindre partiene.

Venstre får 2,7 prosent oppslutning i målingen, som betyr at de må få tidenes nest beste Venstre-valgkamp målt i økte prosentpoeng om de skal klare sperregrensa, skriver NRK.

Arbeiderpartiet ligger på 24,1 prosent, rett over Høyres 23 prosent.

Dette er NRK sin supermåling:

• De nasjonale partimålingene blir gjennomført av Norstat for NRK, og blir holdt fire ganger før selve valget

• 600 velgere fra de 19 valgdistriktene blir spurt hvilket parti de tenker å stemme på ved stortingsvalget, som gir svar fra til sammen 11.400 velgere

• Målingene blir publisert i slutten av april, første halvdel av juni, midten av august og like før valget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy