Rødt kan juble over ny partimåling. Blå side sliter

Rødt og Bjørnar Moxnes har gode muligheter til å slå igjennom i rikspolitikken, og styrker sannsynligheten for regjeringsskifte.

Rødt og Bjørnar Moxnes har gode muligheter til å slå igjennom i rikspolitikken, og styrker sannsynligheten for regjeringsskifte.

Ihne Pedersen

NRK sin siste supermåling for juni 2021 viser et solid overtak for den rødgrønne siden.

2021061511215920210615112159

idun.teeuwen@fagbladet.no

Målingen viser at et valg i dag ville gitt 65 representanter til partiene som støtter Erna Solberg som statsminister, og de rødgrønne partiene ville fått 104 representanter på Stortinget.

{f1}

Rødt over sperregrensa

Den siste målingen viser at det kan være mulig for Rødt å få sju nye representanter på Stortinget, med en prosent på 4,2. Dette tyder på at Rødt har gode muligheter til å slå igjennom i rikspolitikken og styrker sannsynligheten for regjeringsskifte.

Om disse målingene blir valgresultatet, kommer Rødt til å ha flere representanter på Stortinget enn Venstre, KrF og MDG til sammen, skriver NRK.

Målingen viser MDG med 3,7 prosent, KrF med 3,6 prosent og Venstre med 2,7 prosent. I forrige Stortingsvalg var det KrF og Venstre av småpartiene som kom over sperregrensa på 4 prosent.

Sperregrensa er en minimumsgrense for hvor høy oppslutning partiene må ha for å få tildelt flere seter i parlamentet gjennom såkalte utjevningsmandater. Å komme seg over sperregrensa er derfor viktig for de mindre partiene.

Venstre får 2,7 prosent oppslutning i målingen, som betyr at de må få tidenes nest beste Venstre-valgkamp målt i økte prosentpoeng om de skal klare sperregrensa, skriver NRK.

Arbeiderpartiet ligger på 24,1 prosent, rett over Høyres 23 prosent.

Dette er NRK sin supermåling:

• De nasjonale partimålingene blir gjennomført av Norstat for NRK, og blir holdt fire ganger før selve valget

• 600 velgere fra de 19 valgdistriktene blir spurt hvilket parti de tenker å stemme på ved stortingsvalget, som gir svar fra til sammen 11.400 velgere

• Målingene blir publisert i slutten av april, første halvdel av juni, midten av august og like før valget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy