Rødt truer med barnehage-brudd

Partiet rødt truer med byrådsbrudd hvis byrådet gir støtte til kommersielle barnehager.

2016090608455920160908143706

knut.nygaard@fagbladet.no

– Hvis vi ikke kan sette foten ned for velferdsprofitørene i Oslo nå, hvordan skal rødgrønn side kunne gjøre det med landsdekkende troverdighet i 2017? spør Rødt-leder Bjørnar Moxnes i Klassekampen.

– Hvis vi løper fra løftene våre bare fordi noen velferdsprofitører truer med rettssak, kan vi like godt legge ned venstresida, sier Moxnes.

Oslo-byråd må slåss i retten

Siden valget i 2015 har partiet vært støtteparti for Ap/SV/MDG-byrådet, med en egen samarbeidsavtale.

Rødt insisterer, ifølge Klassrekampen, på at byrådet må følge avtalen, der det står at «kommunen og ideelle virksomheter skal stå for drift av alle nye barnehager i Oslo.»

Her står byråden i puben på et kommunalt sykehjem

Nå slenger Rødt-lederen en ny juridisk betenkning på bordet, gjort av Tarjei Bekkedal, professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Bekkedal konkluderer med at det vil være helt innenfor barnehagelovens rammer å gi støtte til ideelle, men ikke kommersielle barnehager.

Unngikk streik i de private barnehagene

Barnehageloven sier tydelig at alle ikke-kommunale barnehager godkjent før 2011 har krav på offentlig støtte. Men for nye barnehager som søker godkjenning, står det at kommunen «kan yte tilskudd».

– Byrådet ble enige med oss om en full stopp for nye kommersielle barnehager i hovedstaden. Vi er glade for at dette kravet er i tråd med barnehageloven, slik jussprofessoren har utredet, sier Moxnes, også dette til venstresidas dagsavis.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy