JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Røkke-selskaper gir 1 million til tankesmia Manifest

Kjell Inge Røkke

Kjell Inge Røkke

Håvard Sæbø

Kjell Inge Røkkes selskaper Kværner og Aker Solutions gir 1 million kroner til et miljøprosjekt den venstreorienterte tenketanken Manifest har.

2020031108113020200311081132

Tankesmia Manifest er plassert godt ut på venstresiden og har som mål å påvirke Rødt, SV, Ap, Sp og MDG, skriver Aftenposten.

Nå har de mottatt 1 million kroner fra Kjell Inge Røkkes selskaper Aker Solutions og Kværner til sitt prosjekt Grønn Industri 21.

– Vi trenger fagarbeiderne og ingeniørene i industrien for å få til det grønne skiftet, uavhengig av hvem som eier bedriftene, sier Magnus E. Marsdal, som leder både prosjektet og tankesmia.

Han sier at miljøbevegelsen og venstresiden ikke har noe annet valg enn å samarbeide med storkapitalen.

Det skal ikke ha blitt gitt noen føringer med pengene som nå er donert fra de to Røkke-selskapene.

p

– I Aker applauderer vi alle som er opptatt av industriutvikling. Manifest Tankesmie har tatt initiativ til et interessant prosjekt, som vil skape debatt og peke på muligheter for fremtidig sysselsetting, sier kommunikasjonssjef Atle Kigen i Aker ASA til Aftenposten.

Framtiden i våre hender (FIVH) er med på utredningen som ser fram mot en utfasing av oljeproduksjonen i Norge og grunnlaget for en grønn omstilling.

– Vi trenger å bygge bro mellom de som bryr seg om arbeidsplasser og dem som bryr seg om klima og miljø, sier leder Anja Bakken Riise i FIVH.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy