JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ropstad vil ikke betale tilbake fordel ved å være gutterom-registrert

KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad sier til NRK at han ikke vil betale tilbake den økonomiske fordelen han fikk av å være folkeregistrert hos foreldrene i Agder. (Arkivfoto)

KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad sier til NRK at han ikke vil betale tilbake den økonomiske fordelen han fikk av å være folkeregistrert hos foreldrene i Agder. (Arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil ikke betale tilbake den økonomiske fordelen han har hatt av å være folkeregistrert hos foreldrene i Agder.

2021090709353720210907093526

– Jeg har vært åpen hele tiden med Stortinget om min bosituasjon. De har visst om livssituasjonen kontinuerlig. Hvert år har jeg rapportert inn det og har fått tildelt en bolig på bakgrunn av det, sier han til NRK.

Aftenposten avslørte søndag at KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått gratis bolig av Stortinget ved å være folkeregistrert på gutterommet fra 2009 og helt fram til november i fjor. I en del av perioden leide Ropstad ut familiens tomannsbolig på Lillestrøm.

– Han har søkt i utgangspunktet og fått en pendlerbolig, og så har han vært en del av den årlige bekreftelsen, som er en aktiv bekreftelse fra representantene, om at de bor på sitt hjemsted, sier stortingsdirektør Marianne Andreassen overfor kanalen.

Ved å være folkeregistrert på gutterommet har Ropstad blant annet fått fritak for skatt av fordelen ved gratis bolig og mulighet til å få dekket hjemreise en gang i uken. I tillegg har Ropstad tjent på leieinntektene og fortjenesten ved salg av tomannsboligen i Lillestrøm.

Ropstad har ikke brutt noen regler ved å gjøre dette. Ordningen med stortingsbolig eksisterer for at representanter skal ha mulighet til å drive politikk i hjemfylket samtidig som de sitter på Stortinget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy