JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Så mye får de ansatte i Sporveien i generelt tillegg

Colourbox

Leder Ola Floberg og resten av forhandlingsutvalget til Oslo Sporveiers Arbeiderforening OSA er godt fornøyd med resultatet av årets hovedoppgjør. 

2022050411145020220504114945

tips@fagbladet.no

– Vi fikk innfridd kravet om et høyt generelt kronetillegg, med ramme på nesten 4 prosent, og noen tekniske ting som er viktig for våre medlemmer, sier Ola Floberg til foreningens egen nettside.

Hele oppgjøret har en total ramme på 3,92 prosent. Det inkluderer et overheng fra fjorårets oppgjør på 0,9 prosent.

Alle lønnstrinn på Sporveiens lønnsregulativ reguleres med 18.500 kroner med virkning fra 1. april. Dette inkluderer de lønnstilleggene som ble avtalt for alle i Spekterområdet på 7800 kroner.

For ansatte i Sporveien som får lønnen individuelt fastsatt er det satt av tilsvarende 3,92 prosent av lønnsmassen deres minus overheng. De får minimum 7800 kroner hver.

I tillegg får ansatte i stilling som produksjonsplanlegger ved Ryen verksted økt lønnen med ett lønnstrinn.

Et viktig punkt i den nye tariffavtalen er at beredskapsvakt/hjemmevakt skal omregnes til arbeidstid i forholdet 1 til 5. Det vil si at ansatte får en femtedels timelønn for slike vakter.

– Det var svært viktig å få omregningsfaktoren for hjemmevakt tariffert. Det gir trygghet for å lage gode beredskapsvaktordninger for Sporveien på teknisk side, sier Ola Floberg.

I tillegg er godtgjørelse for ordinært lørdag- og søndagsarbeid mellom klokka 17.00 og 06.00 økt til 25 kroner.

Godtgjørelsene til jobbinstruktører og praksisveiledere økes til 40 kroner i timen, mens godtgjørelse for baser økes til 15 kroner i timen.

Se hele protokollen her

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy