JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sånn har du aldri sett hjemmesykepleierne på Sørlandet før

MED HJELM I HJEMMETJENESTEN: Andrea Harbak måtte bli kjørt i ATV, eller beltebil av Sivilforsvaret , da hun skulle på jobb denne uka.

MED HJELM I HJEMMETJENESTEN: Andrea Harbak måtte bli kjørt i ATV, eller beltebil av Sivilforsvaret , da hun skulle på jobb denne uka.

Hjemmetjenestens instagramkonto: hjemmetjenesten_sos

De har vassa med snø til livet og fått hjelp av Sivilforsvaret for å nå fram. Hjemmesykepleien i Søgne og Sogndalen har lagt bak seg en noe annerledes og actionfylt uke på jobb.

2024010515594620240105160346

marte.bjerke@fagbladet.no

Krevende. Men også litt gøy. Slik beskriver helsefagarbeider og plasstillitsvalgt Tora Rike de første dagene av det nye året på jobb på Sørlandet.

UNNTAKSTILSTAND: Tora Rike og kollegaene har vassa i snø til jobb. Noen har også måttet ta beltebil i bruk for å nå ut til dem som har trengt hjelp fra hjemmesykepleien den siste uka.

UNNTAKSTILSTAND: Tora Rike og kollegaene har vassa i snø til jobb. Noen har også måttet ta beltebil i bruk for å nå ut til dem som har trengt hjelp fra hjemmesykepleien den siste uka.

Privat

For det er jo ikke hver dag man får kjøre beltebil til jobb i hjemmesykepleien. Dét har nemlig vært løsningen når små elbiler har måttet gi tapt for kulde og store snømengder.

Med beltebil til jobb

Snøen begynte for alvor å lave ned første nyttårsdag, forteller Rike, men den virkelige dagen derpå kom tirsdag 2. januar. Da var det vanskelige forhold.

– Vi måtte ringe brukere som ikke trengte akutt hjelp for å melde fra om at vi ikke kunne komme, sier Rike, som forteller at hun og kollegaene har møtt stor forståelse fra dem som ikke har fått besøk.

Folk har i det hele tatt vært rause.

– Det har ikke vært lett å komme fram og vi har satt oss mye fast. Vi har fått hjelp av snille naboer, bistand av Sivilforsvaret og Ingieniørvesenet i Kristiansand kommune, forteller Rike.

Røde Kors har også bidratt.

Noen oppdrag gjennomføres uansett vær. Rike har vassa med snø til livet inn til kreftpasienter.

– Vi har måttet prioritere, forteller hun.

De som har trengt akutt hjelp og medisiner har stått øverst på lista.

– Og de har vært så glade når vi har kommet, forteller Rike.

– Har du noen gang vært bekymra for pasientsikkerheten?

– Nei, sier hun.

«Alle mann til pumpene»

Også sjefen til Rike, avdelingsleder Lillie Marlen Bergstøl har måttet ta på seg boblejakka for å bistå de ansatte. Holdningen har vært «alle mann til pumpene», Bergstøl er imponert over innsatsen fra de ansatte.

Om Tora Rike og kollegene har lært noe av innsatsen i det litt ublide været? Spade i bilen er et hett tips fra det kalde sør. En godt skodd bil, og en varm vinterdress likeså.

Alle videoer er fra hjemmetjenestens egen instagramkonto: hjemmetjenesten_sos

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy