JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Satser på kontroll av vogntog: Ap vil styrke Arbeidstilsynet i alternativt budsjett

Jonas Gahr Støre og Hans-Christian Gabrielsen

Jonas Gahr Støre og Hans-Christian Gabrielsen

Jan-Erik Østlie

Arbeiderpartiet setter i alt av 161 millioner i partiets alternative budsjett til tiltak innen arbeidslivet. Mest går til styrking av Arbeidstilsynet.

2020111108462020201111084613

Arbeidstilsynet får 63,6 millioner mer for å øke aktiviteten i Aps alternative statsbudsjett for 2021. Det legges fram torsdag og innebærer en styrking av myndighetenes kontroll i arbeidsmarkedet, skriver Klassekampen.

Partiet vil bevilge 12,5 millioner til oppretting og drift av et nytt arbeidslivskriminalitetssenter på Gjøvik, styrke budsjettet til Skatteetaten med 20 millioner og 5 millioner til Økokrim.

Bonde etter knusende tilsynsrapport: – Jeg kommer til å slutte med jordbærdyrking

Den nest største potten i det alternative budsjettet går til økt kontroll av vogntog på norske veier. Ap setter av 50 millioner kroner til å stoppe useriøse aktører og farlige lastebiler på veiene.

– Noen sier dette skyldes Brussel og EØS. Nei, det skyldes sviktende norsk tilsyn. Det er ikke lov å kjøre med mer enn maksimalvekt. Det er ikke lov å kjøre med sviktende utstyr og dårlige dekk. Det er ikke lov å drive rovdrift på sjåførene. Så det må være mye mer effektiv oppfølging og kontroll fra de krysser grensene, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy