Satser på kontroll av vogntog: Ap vil styrke Arbeidstilsynet i alternativt budsjett

Jonas Gahr Støre og Hans-Christian Gabrielsen

Jonas Gahr Støre og Hans-Christian Gabrielsen

Jan-Erik Østlie

Arbeiderpartiet setter i alt av 161 millioner i partiets alternative budsjett til tiltak innen arbeidslivet. Mest går til styrking av Arbeidstilsynet.

2020111108462020201111084613

Arbeidstilsynet får 63,6 millioner mer for å øke aktiviteten i Aps alternative statsbudsjett for 2021. Det legges fram torsdag og innebærer en styrking av myndighetenes kontroll i arbeidsmarkedet, skriver Klassekampen.

Partiet vil bevilge 12,5 millioner til oppretting og drift av et nytt arbeidslivskriminalitetssenter på Gjøvik, styrke budsjettet til Skatteetaten med 20 millioner og 5 millioner til Økokrim.

Bonde etter knusende tilsynsrapport: – Jeg kommer til å slutte med jordbærdyrking

Den nest største potten i det alternative budsjettet går til økt kontroll av vogntog på norske veier. Ap setter av 50 millioner kroner til å stoppe useriøse aktører og farlige lastebiler på veiene.

– Noen sier dette skyldes Brussel og EØS. Nei, det skyldes sviktende norsk tilsyn. Det er ikke lov å kjøre med mer enn maksimalvekt. Det er ikke lov å kjøre med sviktende utstyr og dårlige dekk. Det er ikke lov å drive rovdrift på sjåførene. Så det må være mye mer effektiv oppfølging og kontroll fra de krysser grensene, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy