Satser på tre parter

DIALOG: – Modernisering av kommunen må skje i samarbeid med fagbevegelsen, sier Rune Rafaelsen, medlem av Fagforbundet og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Sør-Varanger.

DIALOG: – Modernisering av kommunen må skje i samarbeid med fagbevegelsen, sier Rune Rafaelsen, medlem av Fagforbundet og ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Sør-Varanger.

Lene Stavå Jensen

Fagforbundets ordførerkandidat: – Samarbeid med fagbevegelsen er alfa og omega

2015090711432320150914105245

karin.svendsen@fagbladet.no

Da Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Sør-Varanger kom til Fagforbundet og spurte hva de mener er viktigst å jobbe med i neste periode, ble de nærmest overveldet. Det var første gang en politiker hadde tatt kontakt med dem.

– Blir jeg ordfører, kan jeg love at de skal få besøk ofte, sier Rune Rafaelsen.

Den tidligere leder av Barentssekretariatet har for første gang sagt ja til å stille som kandidat for vervet som ordfører. Nå har han kontor på Folkets hus i Kirkenes og samme adresse som både LO og Fagforbundet i Finnmark.

– Sammen får vi det til

Rune Rafaelsen lover at med ham som ordfører vil fagbevegelsen få en helt annen innflytelse enn de hittil har hatt med ordfører fra Senterpartiet og varaordfører fra Høyre. Han har tidligere vært medlem av Norsk Arbeidsmandsforbund og Utdanningsforbundet, men som leder i Barentssekretariatet meldte han seg inn i Fagforbundet.

– Vi kan ikke endre og modernisere kommunens tjenester uten en dialog med fagbevegelsen, sier Rafaelsen.

Tre parter

Aps ordførerkandidat i Sør-Varanger mener trepartssamarbeid, som innebærer samarbeid mellom politikere, administrasjon og tillitsvalgte, er veien å gå når utviklingen krever endringer i tjenestetilbudet.

– Vi får ikke en bedre arbeidsplass ved å redusere sykefraværet, men derimot lavere sykefravær hvis vi skaper bedre arbeidsplasser. Jeg vil bruke trepartssamarbeidet for å redusere sykefraværet, og samarbeidet skal gjennomsyre alt arbeid i kommunen.

Slagordet til Sør-Varanger AP i denne valgkampen gjenspeiler denne holdningen til fagbevegelsens rolle: Sammen får vi det til.

Ingen privatisering

I et åpent brev til kommunens ansatte lover Rune Rafaelsen at all omstilling i kommunen skal foregå i samarbeid med de ansatte og deres fagforeninger. Videre lover han at offentlige tjenester ikke skal konkurranseutsettes og privatiseres. Han vil også sørge for redusert bruk av vikarbyråer innen pleie og omsorg ved å opprette kommunal vikarpool. Dessuten er han helt på linje med Fagforbundet når det gjelder heltidsstillinger.

– Det er uverdig at ansatte skal måtte krangle seg til ekstravakter for å få en inntekt å leve av, sier han.

– Vi kan ikke endre og modernisere kommunens tjenester uten en dialog med fagbevegelsen

Rune Rafaelsen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy