JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt partiprogram:

Se hva medlemmene vil at Ap skal satse på nå. Det tok helt av

Korona-pandemien har snudd opp ned på partiarbeidet. Arbeiderpartiet og partisekretær Kjersti Stenseng opplevere en digital eksplosjon.

Korona-pandemien har snudd opp ned på partiarbeidet. Arbeiderpartiet og partisekretær Kjersti Stenseng opplevere en digital eksplosjon.

Jan-Erik Østlie

Ap-medlemmene har grepet til tastaturet og sendt inn over 5.000 forslag til hva partiet bør gå til valg på neste år.

2020070308335920200703083425

helge@lomedia.no

Partisekretær Kjersti Stenseng opplever et rekordstort engasjement i digitale kanaler for programarbeidet til Arbeiderpartiet.

– Det er gledelig å se at engasjementet rundt arbeidet vårt med politikkutvikling på nett er så stort, sier Stenseng til FriFagbevegelse.

Ditt forslag

Arbeiderpartiet har laget en egen digital side for innspill til arbeidet med nytt partiprogram. På siden dittforslag.no, som ble lansert i starten av april, har partiet nettopp passert godt over 5.000 forslag. Over 135.000 stemmer har til nå blitt gitt på de ulike forslagene.

Helse, eldreomsorg og arbeidsliv ligger på topp av kategoriene som folk så langt har sendt inn forslag til.

Partisekretæren innrømmer at hun var bekymret for at partiet ikke skulle klare å involvere partiorganisasjonen under korona-tiden.

– Vi hadde planer om en storstilt satsing på folkemøter og samråd for å engasjere flest mulig i politikkutviklingen. Så ser vi at det engasjementet i stedet har funnet sin plass i nettportalen og på den digitale aktiviteten. Det viser bare at sosiale medier blir viktigere og viktigere framover, sier Kjersti Stenseng.

Innspill fra flere

Hun er veldig glad for at engasjementet er så stort, og at det gir flere en mulighet til innflytelse over politikken.

– Vi har laget grundige debatthefter på temaene arbeid, helse og velferd. Og en rettferdig omstilling. Det er gjenkjennelig når medlemmene engasjerer seg, sier Stenseng.

Det sentrale partiapparatet har vært opptatt av å senke terskelen for å komme med innspill til politikken.

– Måten vi har lagt opp dette på, gir oss mulighet til å få innspill fra langt flere enn tidligere. De siste månedene har vi også vært helt avhengige av gode digitale alternativer i arbeidet vårt med å forberede neste valg og politikken vi skal gå til valg på, sier Kjersti Stenseng.

Personlig kontakt

Hun erfarer at siden med innspill på nett fungerer godt og engasjerer mange.

– Det er medlemsdemokratiet i kommune- og fylkespartiene og landsmøtet vårt som til slutt bestemmer, legger hun til.

Stenseng synes likevel det er viktig å understreke at den digitale aktiviteten er et tillegg.

– Den kan og skal ikke erstatte den personlige kontakten og de fysiske møteplassene. De har vi savnet, og jeg håper vi kan møtes igjen i større grad etter sommeren, sier Stenseng.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy