Se hva Stina holder på med når hun ikke jobber på sykehjemmet

Stina Eia drømte om å bli popstjerne.

Stina Eia drømte om å bli popstjerne.

Marie von Krogh

Hun startet som drillpike og drømte om å bli popstjerne. Nå er Stina Eia showartist ved siden av full jobb på sykehjem.

2020052910184120200529101837

sidsel.hjelme@fagbladet.no

Scenen i Sokndal kino er mørklagt, og de 295 røde stolene står tomme. Det er tidlig ettermiddag, og Stina Eia kommer ilende rett fra dagvakt på Solbø sykehjem. Lommekjent finner hun lyspanelet på siden av scenen. Hun tenner noen spoter, kaster jakka og griper mikrofonen. På et blunk er hjelpepleieren i rampelyset omskapt til artist.

Marie von Krogh

Det var på denne scenen det startet. Stina var tolv år da Sokndal amatørteater trengte en drillpike i en oppsetning, og hun fikk jobben. Året etter trengte de en drillpike som kunne synge. Stina fikk denne jobben også. Dermed våknet også drømmen om at sangen kunne bli mer enn et engangsstunt.

– Jeg ble vokalist i et rockeband vi kalte Absolutt Elvis, og vi kjørte konserter med coverlåter og eget materiale i flere år. I starten hadde jeg mange «løgne» drømmer. Jeg ville jo bli popstjerne, forbildet var Mariah Carey. Etter hvert ble det mer realistisk, forteller Stina.

Eirik (39) tar fri fra jobb for å lese pornoblader – nå ber folk ham om kjærlighetstips

Realismen knyttet seg i stor grad til livssituasjonen:

– Jeg ble gravid da jeg var 18, så da ble det viktigere å sikre familiens økonomiske framtid enn å følge mine egne drømmer.

23 år gammel var Stina med i Idol, og ble plukket ut som en av de 50 beste.

– Å synge er en lidenskap – du vrenger sjela di. Men i Idol følte jeg at jeg ble bedømt bare ut fra en liten del av det jeg sto for, og det gikk ut over selvtilliten. Jeg får helt åndenød når jeg ser unge som stiller opp på dette nå. Jeg vet litt for godt hva de fleste av dem sitter igjen med etterpå.

Hun tok en sangpause.

– I mange år var det lite sang, men etter hvert som barna ble større, kunne jeg ta det opp igjen. De siste fem årene har jeg for alvor kunnet dra i gang egne prosjekter.

Fra september til nyttår hadde Stina 26 «dinnershow» i Egersund, og parallelt synger hun også i bryllup, begravelser og andre anledninger.

– Alt har sin sjarm. Det viktigste er ikke hvor mange som hører på, men at jeg kan dele musikk med andre. Det er fantastisk, sier Stina, som gir arbeidsgiver og kolleger noe av æren for at sang og sykehjem kan kombineres.

– Jeg bytter vakter og jobber inn i perioder jeg trenger det. Så må jeg selvsagt være fleksibel resten av året.

Navn: Stina Eia

Alder: 40 år

Jobb: Hjelpepleier på Solbø sykehjem

Familie: To sønner på 17 og 21 år

Bor: Hauge i Dalane

Hobby: Musikk og sang

I Idol følte jeg at jeg ble bedømt bare ut fra en liten del av det jeg sto for. Det gikk ut over selvtilliten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy