JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seks av ti eldre er ikke redde for å bli svindlet

IKKE BEKYMRET: Mange eldre er ikke særlig bekymret for å bli svindlet.

IKKE BEKYMRET: Mange eldre er ikke særlig bekymret for å bli svindlet.

Colourbox

Seks av ti nordmenn i alderen 65 til 80 år mener å ha kunnskapen som kreves for ikke å bli svindlet. Samtidig er opptil 90 prosent av de som svindles over 60 år.

2024061409510720240614095107

– Vi ser en svært bekymringsfull utvikling, med en kraftig økning i antall svindeloffer det siste året. Svindelmetodene har blitt mye mer profesjonelle og vanskelige å avsløre for en enkeltperson. Det har aldri vært viktigere å være på vakt, sier Nordeas svindelekspert Ida Edholm.

Undersøkelsen er gjennomført av Kantar på oppdrag fra Nordea i mai, og 1027 personer deltok.

Der kommer det også fram at eldre, i motsetning til yngre, føler seg trygge når de gjør digitale transaksjoner som for eksempel å bruke BankID.

26 prosent av unge i alderen 18–24 år er bekymret når de gjør digitale transaksjoner. Til sammenlignet er tallet kun 13 prosent for aldersgruppen 65–74 år.

Nordeas tall fra i fjor viser imidlertid at mellom 80 og 90 prosent av kunder som blir utsatt for svindel, er 60 år og eldre.

– Det kan tenkes at yngre er mer bekymret fordi de i større grad har fått med seg omfanget av svindel som skjer. Det tenker jeg er sunn skepsis. Alle, uansett alder, bør ha i bakhodet at svindlerne og deres metoder blir stadig mer avanserte, sier Edholm.

(©NTB)

amalie.vadla@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy