JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

22. juli-debatten:

Siv Jensen irritert over 22. juli-debatten

Jan-Erik Østlie

Tidligere Frp-leder Siv Jensen reagerer kraftig på det hun mener er politiseringen av 22. juli fra AUF og Jonas Gahr Støre.

2021081609564820210816095648

– Jeg har irritert meg grønn over 22. juli-debatten gjennom sommeren og alle forsøkene på å brunbeise Frp, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

I forbindelse med tiårsmarkeringen for terrorangrepet 22. juli støttet Ap-leder Jonas Gahr Støre AUFs krav om å ta et politisk oppgjør med tankegodset bak angrepet og mente at høyresiden i Norge hadde et særlig ansvar for å bekjempe høyreekstremisme.

– Det har gjennom årene vært tilløp til å politisere 22. juli, men AUF og Støre gjorde det nå sterkere i forbindelse med tiårsmarkeringen. Det underliggende budskapet er at Frp på et vis er medskyldig for tankegodset bak angrepet. Men de tør ikke spille det kortet rett ut. Derfor dobbeltkommuniserer de ved å si at vi har et særlig ansvar, sier Jensen.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere uttalelsene og viser til AUF-leder Astrid Hoem. AUF-lederen sier hun mener Siv Jensen bevisst tolker deres budskap i verste mening.

– Vi har vært krystallklare på at det bare er én person som har ansvar for terrorangrepet, og han sitter i fengsel. Men vi har et felles ansvar for å bekjempe høyreekstremisme. Høyresiden i norsk politikk har et særlig ansvar fordi de lettere enn oss kan nå ut til dem som trenger å få motstand. Det erkjenner heldigvis flere høyrepolitikere som Unge Høyre-lederen, sier Hoem.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy