NHO sliter med økonomien og må kutte antall ansatte

Skal spare 50 millioner kroner

Viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO varsler at det blir færre ansatte i NHO.

Viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO varsler at det blir færre ansatte i NHO.

Frode Rønning

Tøff beskjed til de ansatte i Næringslivets Hus.

2016012913210020160129142227

torgny.hasaas@lomedia.no

På et allmøte i dag ble de ansatte i NHO informert om at det er nødvendig med økonomiske innsparinger hvis ikke organisasjonen skal gå på en økonomisk smell i framtida.

NHO har i dag en kontingent som utgjør 0,9 promille av de ansattes lønn. Denne kontingenten er vedtatt senket til 0,75 promille i 2020, det er dette inntektstapet NHO nå vil forsøke å tette.

Organisasjonen vil forsøke å øke inntektene ved medlemsverving og flere tjenester for medlemsbedriftene. Men det blir utgiftskutt også.

Må kutte antall ansatte

– Vi har mange muligheter, men det er en kjent sak at de største utgiftene for NHO er personalkostnader og det er her vi må kutte, sier Ole Erik Almlid, viseadministrerende direktør i NHO til LO-Aktuelt.

– Blir det kutt i pensjonsordninger og nedbemanning?

– Det foregår en prosess her på huset med endringer av pensjonsordningene. Når det gjelder nedbemanning, så liker jeg ikke det ordet fordi det forbindes så tett til oppsigelser, og det er mange andre måter å gjøre dette på. Oppsigelser er siste utvei. Men vi kommer nok til å bli færre ansatte i 2020 enn vi er i dag, sier han og tror at det skal være mulig å få til dette med frivillige ordninger.

Viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO varsler at det blir færre ansatte i NHO.

Viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO varsler at det blir færre ansatte i NHO.

Frode Rønning

– Vi har hørt om et kostnadskutt på 50 millioner kroner, er det riktig?

– Hvis vi sitter stille og ikke gjør noe, vil vi mangle 50 millioner kroner i 2020. For å unngå det, setter vi i verk tiltak nå. Vi gjør dette fordi vi ønsker at NHO skal være en konkurransedyktig organisasjon, sier Almlid.

NHO har fortsatt store muskler

Almlid understreker at det er naturlig at NHO omstiller seg, som resten av norsk næringsliv, og at det har vært en kontinuerlig omstillingsprosess siden dannelsen av organisasjonen i 1989.

NHO-direktøren understreker at NHO har en god økonomi. Noe som er dokumentert i siste utgave av LO-Aktuelt. NHOs egenkapital er på 6,5 milliarder kroner inkludert konfliktfondet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy