Skandalen splitter Kommunal

Krise i Fagforbundets søsterforbund etter avsløringene

GÅR AV: Leder Annelie Nordstrøm har sagt at hun går av i mai. Et flertall vil imidlertid at hun trekker seg øyeblikkelig.

GÅR AV: Leder Annelie Nordstrøm har sagt at hun går av i mai. Et flertall vil imidlertid at hun trekker seg øyeblikkelig.

Flicr.com

Halvparten av forbundets avdelinger mener lederen må gå øyeblikkelig.

2016020413224220160204132354

knut.nygaard@fagbladet.no

Forbundsleder Annelie Nordström må gå av øyeblikkelig, mener halvparten av seksjonene i Kommunal - Sveriges motstykke til Aagforbundet. Resten av ledelsen kan derimot godt bli sittende, ifølge en artikkel i Fagbladets søsterblad Kommunalarbetaren.

Forbundskasserer Anders Bergström var den første som trakk seg etter avsløringene, men får med seg en fallskjerm på nesten to millioner kroner.

Går i mai

Annelie Nordstrøm har allerede sagt at hun går av som leder i Kommunal, men at det ikke skjer før forbundets kongress i mai. I januar ble Sverige rystet av Aftonbladets avsløringer om at Fagforbundets søsterorganisasjon Kommunal har brukt medlemmenes penger på å eie et luksusutested som selger vinflasker til 32.000 kroner og serverer gjestene nakenshow – hvor også pornostjerner har deltatt.

Se Aftonbladets avslørende videoreportasje her

– Usunn kultur

Ifølge Annelie Nordström selv handler saken blant annet om manglende internkontroll og en usunn kultur. Hun medgir også at hun selv er en del av denne kulturen.

Kommunal består av 313 seksjoner, og i undersøkelsen svarte 170 av dem. 46 prosent avrte at lederen bør gå av øyeblikkelig, mens 42 prosent mener at hun kan vente til kongressen i mai.

Første og andre nesltleder – Per Holmstrøm og Lenita Granlund – klarer seg imidlertid bedre i undersøkelsen. Flertallet mener at de to til og med kan fortsette i ledelsen etter kongressen, om de blir valgt. 11 prosent mener derimot at hele forbundlsedelsen bpør gå nå.

Les alt om Kommunal-skandalen i Sverige hos Kommunalarbetaren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy